Visit my YouTube channel here.

Avengers: Infinity War (2018)

Her kommer smerten, og hans navn er Brooock Lesnaaar!

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Thanos samler opp de siste steinene som vil gjøre ham til universets mektigste, onde skapning. Men Avengers gjør alt de kan for å stoppe ham, men de er slitne etter sin store krig mot hverandre.

Avengers: Infinity War er regissert av Anthony Russo og Joe Russo. Disse står bak de to beste Marvel-filmene når Marvel-ballen begynte å rulle i 2008. Med Captain America: The Winter Soldier og Captain America, Civil War, så er det ikke noe som helst tvil om at disse to vet hva de gjør og at de har laget de to beste filmene siden 2008. I hovedrollene finner vi den samme, gamle gjengen, og noen av dem begynner å bli gamle i alder også.

Dette er i mine øyne den svakeste Marvel-filmen jeg har sett etter Marvel-lokomotivet begynte å sette opp farten i 2008 med Iron Man. Filmen har mange problemer som den ikke burde ha hatt.

For det første er filmen for kort med tanke på det som skjer. For det andre fokuserer filmen for mye på action som bedøver hjernen til seerne, og actionscenene imponerer heller ikke. Dette er typisk CGI-action uten tyngde, og man kan heller sette seg ned å spille noen lignende dataspill som vil gi deg en bedre opplevelse.

For det tredje føles filmen tom ut, den klarer ikke å fortelle historien på en engasjerende måte når den heller ikke forsøker på det. Jeg brydde meg nesten ikke om det som skjedde på skjermen, den som redder filmen og som gir filmen litt innhold og sjel er skurken Thanos, du vet den latsabben som for det meste har sittet på ræva uten å gjøre noe spesielt når han har dukket opp i noen Marvel-filmer. Han er prikk lik fribryteren Broooock Lesnaaar! Det vil si like lat.

Marvel har alltid hatt problemer med sitt ganske svake skurkegalleri sammenlignet med skurkene man finner i DC-universet. Thanos er en av de bedre skurkene jeg har sett, han er sterk og han har litt samvittighet når han må gjøre ting han ikke ønsker å gjøre.

Det skal sies at de to siste Avengers-filmene har vært skuffende. Jeg tør nesten ikke å se den første filmen igjen, for jeg tror kanskje den fikk en gratisbillett da dette var filmen alle ventet på og det var filmen Marvel bygde opp til.

Men en ting går igjen, og det startet i den andre filmen med flere karakterer og dårligere historiefortelling. Med Avengers: Infinity War så har man gått for langt med alle disse karakterene, se bare på hvor flat og lite morsom Drax the Destroyer er, han er ikke til å gjenkjenne.

Og hva har de gjort med Hulk? Han er jo helt ødelagt her, det er bare trist å se på, og de som forsvarer dette valget mener sikkert at vi fikk se nok av ham i Thor: Ragnarok.

Høydepunktet for meg var slutten som var passende og dramatisk, men det verste var at jeg egentlig ikke brydde meg. Jeg følte ikke at scenene gjorde meg trist, jeg følte vel at dette hadde vært en perfekt slutt uten at man behøvde å lage en film til. En skikkelig mørk slutt, og så var det over. Men vi vet jo at det ikke er sant, pengene bestemmer som vanlig.

Det er fanboys og mannebarn som har reddet denne filmen som ikke klarer å se hvor svak denne filmen egentlig er. Avengers: Infinity War er ikke en god superheltfilm, det er ikke en god actionfilm. Avengers: Infinity War er på nivå med de dårligste Transformers-filmene med for mya kaos og for lite fokus på å fortelle en historie som engasjerer. Jeg er skuffet over at brødrene Russo fikk en prikk på rullebladene sine etter å ha laget de to beste Marvel-filmene siden 2008 med sine to Captain America-filmer.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart og ganske skarpt, men det er noen scener her med mykere bilde. Fargene er gode, og sortnivået er perfekt.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet mangler trykk, det er et snilt lydspor som fyller opp rommet på en veldig forsiktig måte som gjør at lydsporet blir litt småkjedelig.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Beyond the Battle: Wakanda (11 minutter)
Beyond the Battle: Titan (10 minutter)
The Mad Titan (7 minutter)
Strange Alchemy (5 minutter)
Deleted & Extended Scenes (10 minutter)
Gag Reel (2 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.