Visit my YouTube channel here.

Guardians of the Galaxy (2014)

guardians of the galaxy bd

We’re the fricking Guardians of the Galaxy!

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

Peter Quill stjeler en mystisk kule, det han ikke vet er at denne kulen kan sette kosmos i fare hvis den havner i feil hender. En mann som heter Ronan er ute etter denne mystiske kulen, og får han tak i den er kosmos i stor fare. Peter Quill oppdager hvor farlig denne mystiske kulen kan være, og nå må han slå seg sammen med noen merkelige skapninger som alle har sine spesielle ferdigheter. Men kan han stole på dem?

Veldig mange var spente på om Guardians of the Galaxy ville bli en suksess på kino. For med Guardians of the Galaxy tok Marvel en veldig stor sjanse med karakterer de fleste ikke har hørt om. Her finner man ikke karakterer som Captain America, Thor, Hulk og Iron Man. Det man finner er en hel haug med merkelige skapninger som jeg selv aldri har hørt om.

Nå er ikke jeg en person som leser tegneserier, men jeg liker å stifte bekjentskap med nye karakterer i Marvel-universet, for skal jeg være helt ærlig så har jeg allerede blitt lei av de velkjente superheltene som stadig er ute på de samme eventyrene og møter de samme karakterene om og om igjen. Det er pokker meg på tide med noe nytt! Hører du det, Spider-Man?

Guardians of the Galaxy er regissert av James Gunn, mannen bak fine filmer som Slither og Super. Jeg er stor fan av denne regissøren, han våger å gjøre ting på sin måte og det er spesielt en ting man skal legge merke til med denne regissøren, han elsker å lage filmer og han har det tydeligvis moro når han først gjør det, noe man merker med Guardians of the Galaxy.

For å si det rett ut, filmåret 2014 har vert elendig. Heldigvis kommer filmer som Guardians of the Galaxy, dette er den beste filmen jeg har sett i år ved siden av en annen Marvel-film, Captain America: The Winter Soldier. Dette er to Marvel-filmer som endelig tok sjansen på å gå i en annen retning, og sjansen de tok ga resultater.

For Guardians of the Galaxy er en sjarmbombe av en underholdningsfilm. Tiden gikk nesten for fort unna, jeg ville være mer i dette universet. De sentrale karakterene er veldig sjarmerende, jeg ble også overrasket over den artige humoren. Det er vel på grunn av at humoren i andre Marvel-filmer ikke har falt i smak. Men her fungerer humoren optimalt med tanke på materialet, for dette er en film som hele tiden har glimt i øyet.

Visuelt sett kan det ikke bli stort bedre enn dette. Her fikk jeg alt jeg ønsket meg av en actionfilm med passende sakte film, bra bruk av farger og stor dramatikk mot slutten der man får se noen fantastiske actionsekvenser. Det her er bare moro!

Skuespillerne er også gode i sine roller. Spesielt må jeg gi mye ros til Chris Pratt som spiller Peter Quill, han stjal showet. Jeg har sett ham i mindre roller i komediefilmer, men denne karen viser at han er klar for større roller. I Guardians of the Galaxy fungerer han som en slags Indiana Jones i verdensrommet. Jeg ble også litt overrasket over fribryterstjernen Dave Bautista, det er ikke at han spiller så fantastisk bra, han spiller som han alltid gjør, litt stivt, men det kler hans karakter.

Guardians of the Galaxy ga meg endelig noe nytt jeg ikke har sett på en stund, nemlig et nytt Marvel-universe som jeg håper vil åpne dører for andre nye karakterer i fremtidige filmer. For jeg er drittlei av Iron Man, The Hulk og ikke minst Thor, som ikke fungerer i langfilmer så langt.

Bilde: 10/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10
she
Lite å si på bildekvaliteten. Fargene er spesielt gode, bildet er veldig varmt, i enkelte scener skarpt i lysere partier og man ser det meste av detaljer.

Lydsporet må jeg si jeg ble skuffet over. Dialogen er for lav, og lydsporet ble overraskende nok for tilbakelent. Lyden er varm, det er mye bass her, men en film som dette må ha et mer aggressivt lydspor. Jeg følte ikke at lydsporet levde opp til det jeg så på skjermen.

Ekstramateriell:
Exclusive Look At Marvel´s Avengers: Age Of Ultron (2 minutter)
Deleted & Extended Scenes (4 minutter)
The Intergalactic Visual Effects for Guardians of the Galaxy (7 minutter)
Guide to the Galaxy with James Gunn (2 minutter)
Audio Commentary With Director James Gunn
Gag Reel (4 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.