Visit my YouTube channel here.

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (2005)

I checked The Guide for the best way to rescue a prisoner from Vogsphere, it said “don’t”.

Jeg har aldri lest bøkene denne filmen er basert på, derfor synes jeg nok filmen er bedre enn den egentlig er. Jeg har en fordel der, for etter det jeg forstår hater fansen av bøkene denne filmen. Det er ikke noe nytt, for film og bøker to forskjellige verdener. Det er vanskelig å filmatisere en god bok, for leseren har sine egne bilder om hvordan rollefigurer og omgivelser ser ut når han eller hun skal se filmen.

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy fungerer bra som film for min del. Klart at det merkes at det er mye å gape over, men et sted må man begynne, og et sted må man avslutte. Det er en artig og fargerik verden man blir kjent med. Jeg ville se mer, så jeg antar at bøkene må være knallbra.

De fleste skuespillerne gjør en god jobb, spesielt Sam Rockwell spiller bra, han er den morsomste karakteren i filmen. Mos Def er ikke en god skuespiller, han har ikke noe å gjøre i spillefilmer. Martin Freeman er helt feil mann i rollen synes jeg. Han ser kjedelig ut, spiller kjedelig og er en skikkelig blautfisk uten karisma. Helt feil type.

Den visuelle stilen satt som den skulle, kostymer og skapninger skapte et artig univers. Morsomste var byråkratene som er like ille i virkeligheten. Dumme mennesker som ikke klarer helt å tenke selv, satt som et skudd her.

Jeg likte filmen. Selv om jeg ikke har lest bøkene, følte jeg at det var mye som manglet i denne spillefilmen. Det kommer nok aldri en oppfølger, men jeg hadde sett frem til den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.