Visit my YouTube channel here.

Avengers: Age of Ultron (2015)

avengers age of ultron

Ny skurk venter.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

Tony Stark leker seg med kunstig intelligens, og med det skaper han et monster som heter Ultron. Ultron er ute etter å utrydde menneskerasen, og de eneste som kan stoppe ham er selvsagt er Avengers.

Jeg vet ikke hvor mange filmer det er planlagt i denne serien, men en merker godt at Avengers: Age of Ultron ikke fungerer like godt som den første filmen. Den første filmen var jo selvsagt mye mer interessant når alle de store karakterene skulle samles og samarbeide for første gang, den følelsen er nå borte vekk i Avengers: Age of Ultron.

Avengers: Age of Ultron er underholdende i enkelte actionsekvenser, men ser man nærmere på filmen er det jo ikke til å legge skjul på at den er veldig lik den første filmen. Men der den første filmen hadde veldig god gruppedynamikk og mye humor, er Avengers: Age of Ultron mye mer alvorlig og mørk og humoren fungerer ikke like godt som i den første filmen. Skuespillerne får ikke mye å jobbe med, enkelte av dem virker uinteresserte, det virker som om de ikke har lyst til å være med i filmen i det hele tatt.

Det som skuffet meg mest var at jeg følte at jeg allerede hadde sett den siste halvtimen i Avengers: Age of Ultron i den første filmen. Utenomjordiske vesener er byttet ut med roboter, det blir mye kaos på skjermen under den meget lange actionsekvensen. Skurken er kjedelig, en skikkelig datanerd, det er det verste jeg vet. Loki burde ha dukket opp igjen, for Ultron er bare lite skremmende.

Og når det gjelder kaoset vi er vitne til er det vanskelig å få med seg alt av det som foregår på skjermen. Regissør Joss Whedon har ikke kontroll under actionsekvensene, jeg har kun sett den første filmen en gang, så jeg husker ikke om redigeringen var like dårlig i den filmen. Men her er det utrolig vanskelig å få med seg hva som foregår, og dessverre blir actionkoreografien underveis veldig repeterende og kjedelig. Sett det før, enkelt og greit.

Høydepunktet i filmen er når Iron Man slåss mot the Hulk. Det er en herlig actionsekvens med mye energi og humor. Hadde nå bare resten av filmen fulgt i det sporet!

Med tanke på den fantastiske og etter min mening den beste Marvel-filmen, Captain America: The Winter Soldier, og den underholdende Guardians of the Galaxy, må jeg si at Avengers: Age of Ultron skuffet meg. Hvis det skal fortsette slik så kan jeg ikke se for meg at dette vil bli så mye bedre. Avengers: Age of Ultron mangler et bedre manus med hjerte, jeg forventet sprudlende karakterer og mer snerten dialog. Det her tyder på at noen hadde hastverk, for manuset er dessverre ganske dårlig. Avengers: Age of Ultron er en actionfilm med mange karakterer, mye action, men en god og engasjerende historie finner man ikke her.

Samtidig var jeg ikke stor fan av den mørke dommedagstemningen rundt enkelte karakterer. Filmen signaliserer at her skal noen dø under det store slaget som finner sted mot slutten av filmen. Det er spesielt en karakter filmen bruker litt tid på, men så er spørsmålet om filmen lurer seerne. Det må du nesten se selv.

Etter det jeg forstår er Avengers: Age of Ultron en film som skal være et mellomledd til en ny film og til en av de sterkeste skurkene i dette universet. Mulig noen karakterer vil bli byttet ut, jeg fikk det inntrykket, og det kan jo være like greit det.

Avengers: Age of Ultron tjente gode penger på kino, men ikke like mye som den første filmen. Det må jeg si overrasket meg og de fleste, og jeg er ganske sikker på at hvis det kommer en ny film som det sikkert vil komme, vil nok den filmen tjene mindre enn The Avengers. For jeg tror mange vil føle at Avengers: Age of Ultron ikke hadde så mye å tilby som film, det er kun noen få enkelte karakterer som viser utvikler seg videre, ellers står de fleste på stedet hvil. Jeg og mange andre ble brent her. Man kan kalle Avengers: Age of Ultron for The Hangover Part II.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er mørkt og fargene er varme. I mørkere partier er ikke bildet særlig skarpt, mens i lysere partier stemmer det meste.

Lydsporet er litt lavt, så man må justere opp volumet på forsterkeren litt. Da blir dialogen klar og tydelig, det er mye bass her og lyden fyller opp rommet slik man forventer at et lydspor som dette skal gjøre. Men jeg skjønner ikke hvorfor lyden må justeres så høyt opp for å få litt tyngde og trykk.

Ekstramateriell:

Ekstramateriell:
From The Inside Out – Making Of Avengers: Age Of Ultron (21 minutter)
The Infinity Six (7 minutter)
Global Adventure (3 minutter)
Deleted & Extended Scenes (With Audio Commentary By Joss Whedon) (12 minutter)
Gag Reel (4 minutter)
Audio Commentary With Joss Whedon

2 thoughts on “Avengers: Age of Ultron (2015)”

    1. Synes det her ble for likt den første filmen, og at enkelte skuespillere virket uinspirerte. Ellers enig i at Winter Soldier og Guardians er bedre. Gleder meg veldig til Suicide Squad, den har nok mye mer energi enn Age of Ultron og mer motiverte skuespillere! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.