Ant-Man (2015)

ant man

En ny superhelt blir introdusert.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Scott Lang har akkurat sonet en lengre fengselsstraff, og som tidligere straffedømte flest sliter han med å få en fast jobb. Han har en liten datter som han har hatt lite kontakt med, hennes stefar er en politimann og det tar ikke lang tid før Scott Lang havner i trøbbel. Han stjeler en drakt under et innbrudd som er nøye planlagt fra eierens side, for det viser seg at eieren av drakten har plukket ut nettopp Scott Lang for å hjelpe ham med å stoppe videre utvikling og forskning på samme teknologi som han har skapt. For han har lenge skjult at han har skapt en drakt som kan krympe personen som har på seg drakten, og bonusen er at man da kan kontrollere maur slik at de kan hjelpe til når nøden er som størst.

De fleste filmfans gledet seg når den britiske regissøren Edgar Wright skulle regissere Ant-Man. Men ting skjærte seg med ham og Marvel, og en fyr som heter Peyton Reed fikk jobben. Jeg er ikke i tvil om at Edgar Wright hadde laget en mye bedre film, så det er synd at det endte slik det gjorde. Peyton Reed har ikke akkurat en imponerende merittliste med filmer som Yes Man (2008), The Break-Up (2006) og Bring It On. Men han er nok en ja-mann som gjør alt for en jobb, det er oftest slik med lite kreative mennesker, mens kreative mennesker går glipp av gode jobber for de tør å si fra hvis de ikke er enige.

Heldigvis er Ant-Man en underholdende film, men den er virkelig ikke nyskapende. Historien er veldig svak og generisk, en far som aldri har vært der for datteren forsøker å rette opp sitt fravær og han blir en superhelt som skal stoppe onde krefter og redde verden og imponere sin datter.

Underveis følger vi Scott Lang der han må lære å kontrollere sine nye krefter. Han kan kontrollere alle typer maur, og det blir mange scener med trening den første timen. Filmen brenner sakte den første timen, men den blir bedre når det gjenstår rundt 50 minutter.

Det som er kjedelig med Ant-Man er at den føles ut som en superheltfilm fra nittitallet. Det skjer ikke mye, filmen må selvsagt bruke mye tid på å introdusere den nye karakteren for seerne, men når Scott Lang ikke er i drakten sin er det som skjer svært uinteressant med tanke på karakterene han omgås med når han ikke er en superhelt. Da merker man at manuset virkelig er slapt, for Scott Lang er ingen Tony Stark. Han er en karakter blottet for personlighet i denne filmen, og selv om Paul Rudd er en halvslapp sjarmør, så kler han ikke en rolle som en superhelt. Han har ikke energien eller personligheten til å spille en superhelt. Han er best i halvslappe romantiske komediefilmer med sin halvslappe holdning.

Jeg synes det heller ikke var særlig interessant å se Scott Lang kontrollere maurene i filmen. Disse scenene og sekvensene blir for fjollete i dagens tidsalder. Heldigvis får vi se noen fine actionscener når Ant-Man slåss mot mennesker, og det er spesielt den lange actionsekvensen i sluttminuttene som er filmens høydepunkt med mye kreativitet og artige øyeblikk. En annen actionsekvens som er verdt å nevne er når Ant-Man slåss mot Falcon, som var artig å se på med mye humor og kreativitet.

Ant-Man er ikke en perfekt film, problemet er som nevnt at karakteren Scott Lang ikke er en interessant karakter i det hele tatt. Filmen blir reddet av noen fine actionscener og en strålende Michael Pena som stjeler showet som en herlig idiot. Scenene der han forteller om rykter og historier han har hørt er filmens høydepunkter ved siden av den siste store actionsekvensen som foregår i et hus.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart, skarpt og detaljert. Sortnivået er veldig bra, og fargene er varme og dype. Full pott!

Lydsporet holder også høy klasse. Dialogen er klar og tydelig, og alle høyttalerne blir tatt i bruk under actionscenene, da er lydsporet veldig behagelig å høre på. Side og bakhøyttalerne blir tatt ofte i bruk, og rommet blir fylt opp med god og detaljert lyd.

Ekstramateriell:
Making Of An Ant-Sized Heist: A How To Guide (15 minutter)
Let’s Go To The Macroverse (8 minutter)
WHIH News Front (9 minutter)
Deleted & Extended Scenes – Audio Commentary By Peyton Reed And Paul Rudd (9 minutter)
Gag Reel (3 minutter)
Audio Commentary By Peyton Reed And Paul Rudd

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.