Visit my YouTube channel here.

Ant-Man and the Wasp (2018)

You put a dime in him, you got to let the whole song play out.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Ant-Man er tilbake, og han havner selvfølgelig i trøbbel, selv når det er kort tid til at han blir en fri mann igjen etter å sonet to år i husarrest etter at ble med Captain America og startet en liten borgerkrig mellom superheltene.

Ant-Man and the Wasp er regissert av Peyton Reed, som også regisserte den første filmen. Den første filmen var en ganske så god underholdningsfilm, og grunnen til det skal man ikke takke middelmådigheten Peyton Reed for. Det var takket være Edgar Wright, som fikk sparken dessverre, for kreativitet liker man ikke i Hollywood.

Dessverre så finner man ikke så mye god humor i oppfølgeren. Dette er en generisk oppfølger som man merker er en trygg og kjedelig studioproduksjon med kun ja-mennesker og mangel på kreativitet. En type som Peyton Reed kunne ikke ha levd i samuraitiden, for da satt man ikke pris på dårlig arbeidsmoral og latskap.

Det som er et av problemene med Ant-Man and the Wasp er at filmen har for mange karakterer uten innhold. Filmen har også for mange skurker, noen av dem blir snille igjen, men dette her føltes nesten ut som Spider-Man 3 igjen. Det finnes så mange dumme mennesker i Hollywood som har hukommelsen til en gullfisk. For mange skurker i en film er ikke bra, er det så vanskelig å skjønne?

Og er det så utrolig vanskelig å skape noen minneverdige skurker? Det hjelper ikke å ha med en skuespiller som Walton Goggins hvis han ikke får noe å jobbe med! Han er knallgod i skurkeroller, men da trenger fyren også noe innhold i karakteren han spiller.

Filmen holder en fjollete tone hele tiden, noe som kunne ha fungert hadde det ikke vært for den manglende kreativiteten og satsning på å skape noe eget. Men på humorsiden skuffer filmen, den er ikke i nærheten av den sjarmerende første filmen. Actionscenene er heller ikke så mye å rope hurra for, hvor i alle dager er kreativiteten?

Ant-Man er helt klart en karakter som skiller seg ut i Marvel-universet, og man har hele tiden sjansen til å leke med den fjollete karakteren. Men da trenger man mye mer kreativitet og ikke kun ja-mennesker som styrer skuta, for da blir resultatet middelmådig. For å få fart på Ant-Man så trenger man kreative hjerner som Edgar Wright, men han fikk sparken i den første filmen for han er for smart for Hollywood og egentlig for den gjennomsnittlige seer. For filmene til denne mannen burde ha tjent mer penger på kino, minus hans siste studiofilm, Baby Driver, som var skuffende.

Ant-Man and the Wasp er en trygg film for hele familien. Den første filmen er mye bedre, for her glemmer man å skape gode karakterer og humor som fungerer.

Ekstramateriell:
Director’s Intro (1 minutt)
Back in the Ant Suit (6 minutter)
A Suit of Her Own (5 minutter)
Subatomic Super Heroes (4 minutter)
Quantum Perspective: The VFX and Production Design (7 minutter)
Gag Reel and Outtakes (4 minutter)
Deleted Scenes (2 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: