Visit my YouTube channel here.

Jurassic World (2015)

jurassic world

En ny park, nye eventyr.

Bilde: 2.00:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

En ny park med levende dinosaurer har blitt åpnet, dette har selvsagt blitt en stor turistattraksjon. Men noe helt går galt når noen forskere har skapt sin egen dinosaur som er helt rabiat. Da må selvsagt en helt dukke opp som skal redde dagen og menneskene på denne øya.

Det var vel ingen som så for seg at Jurassic World ville bli en av de største kassasuksessene i filmhistorien. Av filmene som har tjent mest i historien, havnet Jurassic World på en fin tredjeplass etter Avatar og Titanic.

Jurassic World er regissert av Colin Trevorrow (Safety Not Guaranteed) , og i hovedrollene finner vi Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Irrfan Khan og Vincent D’Onofrio . Man kan trygt si at nå har Chris Pratt blitt varm i trøya etter Guardians of the Galaxy og Jurassic World.

Jurassic World er en helt kurant underholdningsfilm, men den er aldri i nærheten av å være like god som den aller første filmen, Jurassic Park.

Jurassic World klarer ikke å skape like gode karakterer som i Jurassic Park. Karakterene i Jurassic Park føltes ut mer som ekte mennesker, karakterene man finner i Jurassic World er bare hule og tomme. Det er ikke bra, for normalt sett er det veldig viktig å bry seg om karakterene man følger, spesielt i filmer som dette.

Når det gjelder dinosaurene er det lite bruk av praktiske effekter som jeg kunne se. Det blir for det meste dataeffekter, noe man tydelig ser. Det er faktisk ikke særlig imponerende det man ser i Jurassic World hvis man sammenligner den med hva man fikk se i Jurassic Park.

Jurassic World har litt for hastverk i starten slik at man ikke klarer å bygge opp spenningen når det gjelder dinosaurene. Man ser dem ganske tidlig, noe som var et dumt valg etter min mening. Steven Spielberg er mye bedre med å pine seerne, han bruker lang tid på å vise haier og dinosaurer, han vet virkelig hva han holder på med når gjelder å pine sitt publikum. Det man ikke ser hele tiden er alltid det mest spennende, synes nå jeg.

Jurassic World er nok en film jeg kommer til å se noen ganger til, men jeg skjønner ikke helt hvorfor den ble en så stor kassasuksess som den ble. Det er en generisk film for nesten hele familien, det jeg likte mest er den siste halvtimen som har et veldig høyt tempo og flere gode actionsekvenser. Spesielt er det en herlig kamp mot slutten når den største dinosauren endelig skal få litt juling.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildekvaliteten er veldig god. Sortnivået er nydelig, og bildet er for det meste skarpt. Det er ikke mye mer man kan si, Jurassic World ser nydelig ut på Blu-ray Disc.

Lydsporet er også helt topp. Her er dialogen klar, lyden fyller opp rommet med kraft og presisjon og lyden er bred og luftig. Et herlig lydspor dette her.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (6 minutter)
Chris and Colin Take on the World (9 minutter)
Welcome to Jurassic World (30 minutter)
Dinosaurs Roam Again (16 minutter)
Jurassic World: All Access Pass (10 minutter)
Innovation Center Tour with Chris Pratt (2 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.