Visit my YouTube channel here.

Jurassic Park III (2001)

jurassic park 3

The odds are we won’t leave this island alive.

Etter skuffelsen med The Lost World: Jurassic Park, så hadde jeg ikke noen store forventninger til Jurassic Park 3. Men Jurassic Park III overrasket. Steven Spielberg var ikke regissør denne gang, like greit var det med tanke på The Lost World: Jurassic Park. Regissør i denne filmen er Joe Johnston som ikke er den mest kjente. Mannen har blant annet regissert Jumanji og Hidalgo.

I The Lost World: Jurassic Park så klarte ikke karakteren til Jeff Goldblum å bære filmen på sine skuldre. Han ble for endimensjonal. Han fungerte bedre når han ikke fikk så mye skjermtid. Sam Neill som Alan Grant klarer heldigvis dette. Med seg så har han den alltid dyktige William H. Macy som Paul Kirby. Den mannen lever alltid varene.

Jurassic Park III har en spilletid på kun 80 minutter, noe som er veldig kort. Men etter å ha sett filmen, så tenker man ikke så mye på spilletiden. Jurassic Park III klarer det The Lost World: Jurassic Park ikke klarte, det var å kutte ut dødpunkter som stoppet fremdriften og rytmen i filmen. Vi stifter raskt bekjentskap med det nye monsteret i filmen, Spinosaurus, som dreper en Tyrannosaurus Rex! Spinosauren leverer virkelig varene. Den er mye tøffere enn Tyrannosaurus Rex og ikke minst mer skremmende. Skulle ikke tro det var mulig, men det er det. Alan Grant blir heller ikke skuffet. Han får besøk av sine kjære Velociraptorer, og Velociraptorene har utviklet seg til å bli enda smartere enn sist. Til sist så dukker det flyvende dinosaurene opp.

Filmen har sine svakheter og noen idiotiske scener. Ta f.eks. den skrikende og dumme Amanda Kirby spilt av Tea Leoni. Du sitter og håper at en eller annen dinosaur får tak i henne og river henne i fillebiter. Maken til dum karakter! Men etter alt så er denne filmen mye bedre enn The Lost World: Jurassic Park, men ikke så bra som den første filmen. Jurassic Park III har ikke samme oppbygging og klarer ikke å skape helt den samme atmosfæren som den første filmen. Men det er ikke langt unna.

Scenen der Spinosaurus og Tyrannosaurus Rex slåss er noe av det heftigste jeg har sett, og løfter filmen et par hakk oppover skalaen.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.