Visit my YouTube channel here.

Jurassic Park (1993)

jurassic park

John Hammond holder på å lage en fornøyelsespark som ingen kan matche i verden. Hva har denne parken som ikke andre parker har? Jo, levende dinosaurer! Forskerne klarer å bringe dinosaurer til live igjen takket være gammel DNA. Men for at John Hammond skal få åpnet Jurassic Park, må han få godkjenning fra diverse eksperter. Han og investorene samler et ekspertpanel bestående av Alan Grant, Ellie Sattler og Ian Malcolm. De vil få en opplevelse de aldri vil glemme, det på godt og vondt.

Jurassic Park ble utgitt i 1993 og regissør er selveste Steven Spielberg. Alt mannen tar i blir til gull, og Jurassic Park ble intet unntak. Nå begynner filmen å dra på årene, men effektene i denne filmen er helt utrolige! Spesielt Tyrannosaurus Rex. Ser man på King Kong så er King Kong’s Tyrannosaurus Rex’er milevis unna den i Jurassic Park. Det er slik det skal lages og ikke slik det var gjort i King Kong.

Det som er genialt med Jurassic Park er oppbyggingen. Man ser ikke noe særlig til dinosaurene etter det første møtet, og man ser ikke noe til Tyrannosaurus Rex og Velociraptorene som er hoveddinosaurene i filmen før det har gått ca en time. Så du sitter og venter utålmodig, men du vet at du sitter og venter på godsakene. Dinosaurene du ser først i filmen er bare forsmaken som venter. Når man først får stifte bekjentskap med Tyrannosaurus Rex, da er det noe man sent vil glemme. Det er bare ikke Tyrannosaurus Rex som er bra laget, men hele atmosfæren som at det regner og det er kveld. Det hadde ikke blitt helt det samme hadde det vært midt på lyse dagen. Noe som irriterer meg er når unge Lex sitter og veiver med lommelykta og ikke slår den av før det er altfor sent. Det er greit at de måtte gjøre noe for at denne scenen skulle utvikle seg, men ikke på den måten. Den løsningen ble for dum når jentungen sitter og veiver hele tiden med lommelykten mens hennes bror ber henne slukke lykten.

Av skuespillerne så er det Ian Malcolm spilt av Jeff Goldblum som stjeler showet her. Hans karakter er frekk, spydig og har alltid et gullkorn på lager. Det er synd at han forsvinner helt etter det første møtet med Tyrannosaurus Rex.. Ellers så gjør resten av gjengen med Sam Neill i spissen en bra jobb. Eneste som ikke passer helt etter min mening er Laura Dern som Ellie Sattler. Hun passer bare ikke inn i disse omgivelsene.

Jurassic Park blir aldri kjedelig og det er en fantastisk reise man blir med på.

9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.