Visit my YouTube channel here.

The Lost World: Jurassic Park (1997)

jurassic park 2

It’s fine if you wanna put your name on something but STOP putting it on other people’s headstones.

Etter kassasuksessen Jurassic Park så måtte det komme oppfølger. Etter å ha sett The Lost World: Jurassic Park, så kan jeg fremdeles ikke skjønne at det er Steven Spielberg som er regissør. Steven Spielberg pleier å være et kvalitetsstempel, men det er selvfølgelig unntak. The Lost World er unntaket. Mye av grunnen til det er boka filmen er basert på. Boka var ikke noe særlig bra når man sammenligner mot den første filmen. Der Jurassic Park hadde en forsiktig oppbygging og klarte å skape en herlig atmosfære, bommer The Lost World: Jurassic Park grovt.

Det som er typisk for oppfølgere er at det som fungerte i den første filmen, skal mangedobles i oppfølgeren. The Lost World: Jurassic Park tryner, mye takket være den dårlige boka filmen er basert på. Beviset er at her er det ikke en Tyrannosaurus Rex, nei her er det to stykker med en liten Tyrannosaurus Rex unge! Dette her skal bli større og mer spektakulært enn forgjengeren, men dengang ei.

Dinosaurene og effektene er bra laget, men historien og atmosfæren er elendig. Og nå kommer jeg til noe av det dummeste jeg noensinne har sett på en skjerm. Når datteren til Ian, Kelly Malcolm, begynner å turne og ender opp med å sparke en Velociraptor som blir spiddet. Denne scenen er noe av dummeste og mest flaue jeg har sett. Det her godkjente Steven Spielberg? Det må ha vært noen som har puttet noe beroligende i kaffekoppen hans, for dette er ikke Steven Spielberg som jeg kjenner ham. En scene til som skiller seg ut er når Sarah Harding faller igjennom taket på en bygning og ruller seg rett igjennom vinduet, og hvem står der og venter? Jo, Ian Malcolm og datteren som på ett sekund plukker opp Sarah Harding og løper videre. Til sist har vi skipet som ankommer kaien uten å senke farten. Hva gjør personene? Jo, de står der like dumme mens skipet ramponerer kaia. Hva pokker er dette for noe? Det er greit at det bare en film, men det må da være mulig å kunne finne på noe bedre enn dette! Flaut er det rette ordet, flaut

Jeff Goldblum var strålende som Ian Malcolm i den første filmen, men lider litt her da han får for mye skjermtid i forhold til den første filmen. Han er ikke like vittig her, men han har noen gullkorn. Julianne Moore fungerer bra som Sarah Harding. Hun er mer troverdig enn det Laura Dern var og virker ikke så fisefin.

The Lost World: Jurassic Park viser at oppfølgere pleier å være milevis unna den første filmen. The Lost World: Jurassic Park har effektene og to Tyrannosaurus Rexer, men det er alt.

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.