Visit my YouTube channel here.

Mad Men: Season 7 (2014)

mad men season 7

Farvel.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Donald Draper får nok med å stri med når han forsøker å komme seg i arbeid igjen etter å ha blitt permittert etter hendelsene i forrige sesong.

Den syvende og siste sesongen av Mad Men består av 14 episoder. Som mange andre populære serier ble den syvende sesongen delt i to, det ble to halvdeler som hadde syv episoder hver. Denne utgivelsen har de syv siste episodene i den syvende sesongen, men jeg anmelder hele sesongen.

Nå har aldri Mad Men vært en av mine favorittserier, jeg har alltid funnet denne serien oppskrytt. Det tok noen sesonger før jeg kom skikkelig inn i serien, dette er en type serie man ikke ser flere episoder av hver dag, det holder egentlig med en episode hver dag. Det er mitt tips til deg som har tenkt å se hele serien, ikke se flere episoder hver dag.

Den syvende sesongen holder en jevn og god kvalitet, selv for undertegnede som ikke er så stor fan av serien og karakterene vi har blitt kjent med. Fokuset er på Donald Draper som fremdeles sliter med fortidens demoner. Samtidig er han permittert fra jobben, men han forsøker å komme tilbake, noe ikke alle hans arbeidskolleger setter pris på. På det punktet er serien på sitt beste etter min mening, når vi følger Donald Draper og hans kamp med å overbevise kollegaene at han er klar for å jobbe igjen.

I den andre halvdelen skjer det ting med reklamebyrået vi har fulgt i syv sesonger, også det er interessant å se hvordan karakterene klarer å tilpasse seg en helt ny hverdag. Fokuset er selvsagt igjen på Donald Draper, han er kjernen i serien og han må igjen ta opp kampen med sine indre demoner og brokete fortid. Vil han vinne denne kampen?

Føltes den syvende sesongen ut som en skikkelig avslutning på en serie som har fått hele syv sesonger med å bygge opp karakterene? Både ja og nei. For man får jo aldri vite hva som skjer videre i livene til disse karakterene, for det skjer jo ikke noe særlig dramatisk med karakterene vi har blitt kjent med i løpet av syv sesonger i denne sesongen, med unntak av Donald Draper som ikke får fotfeste i hverdagen når det skjer så mye med ham selv og spesielt med jobben. Mulig noen vil bli skuffet over slutten med tanke på Donald Draper, men det kunne ha vært verre. Det er ikke alle serier som kan ha den fine avslutningen som Six Feet Under hadde, den samlet opp trådende og spørsmålene man satt igjen med på en genial måte.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, naturlig og ikke så skarpt.

Dialogen er klar og tydelig. Dette er en serie som aldri har hatt et livlig lydspor, så på lydsiden er det svært lite å hente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.