Thor: The Dark World (2013)

thor the dark world

Hammermannen er tilbake igjen.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

Thor må beskytte Jane når en ukjent kraft tar over hennes kropp. Noen onde alver er ute etter denne kraften, og Thor må kjempe en hard kamp som vil koste ham dyrt.

Nå var ikke undertegnede en stor fan av den første filmen i serien. Jeg synes det er den svakeste filmen i Marvel-serien i nyere tid.

Thor: The Dark World er på samme nivå som den første filmen. Den er kanskje hakket bedre takket være en mørkere tone, og en heftig, lang actionsekvens som avslutter det hele. Jeg likte denne actionsekvensen, den var faktisk ganske kreativ.

Men Thor: The Dark World har mange av de samme problemene som man fant i den første filmen. Kostymene ser like idiotiske ut. Samtidig er Thor: The Dark World visuelt stygg med nesten kun dataeffekter fra A til Å. Med unntak av den siste store actionsekvensen, synes jeg heller ikke at dataeffektene er særlig gode.

Humoren er for det meste like ille som det den var i den første filmen. Humoren er til å gråte av, men det er etter det jeg husker to morsomme øyeblikk i denne oppfølgeren.

Så har vi turtelduene spilt av Natalie Portman og Chris Hemsworth. De har null kjemi, Natalie Portman er for god til å medvirke en film som Thor: The Dark World. Så har vi Chris Hemsworth som spiller tordenguden Thor, han spiller på de samme strengene hele tiden og jeg vet heller ikke hva slags aksent han forsøker seg på. Jeg må bare si det, som skuespiller gir Chris Hemsworth meg svært lite. Han mangler karisma, han blir så monoton som actionhelt.

Den som redder filmen av skuespillerne er Tom Hiddleston, som spiller Loki. Han spiller den beste og mest interessante karakteren. Hans karakter føles levende ut kontra de andre karakterene i filmen.

Ellers er dette en generisk og ganske tom superheltfilm som viser at Thor ikke er en særlig interessant superhelt. Han fungerer ikke i en vanlig langfilm, han er så kjedelig og alvorlig uten glimt i øyet.

Det som gjør at jeg gir Thor: The Dark World en høyere karakter enn den første filmen er som sagt den mørke tonen, og at lydsporet er veldig bra. Ja, jeg er veldig glad i lyd når jeg ser filmer, og hvis lydsporet er så bra som det er i Thor: The Dark World, så kan det løfte filmen et hakk eller to på karakterskalaen.

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildet er selvsagt klart, og også mørkt. Jeg har lagt merke til at veldig mange av dagens filmer er veldig mørke. Dette gjør at bildet aldri helt klarer å sprudle.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er referansekvalitet. Lyden er varm, bred og luftig. Her fylles rommet opp av mye god lyd. Nydelig!

Ekstramateriell:
Marvel One-Shot: All Hail The King (14 minutter)
Brothers Journey: Thor & Loki (32 minutter)
Exclusive Look – Captain America: The Winter Soldier (4 minutter)
Scoring Thor: The Dark World with Brian Tyler (5 minutter)
Deleted & Extended Scenes (8 minutter)
Audio Commentary with Alan Taylor, Kevin Feige, Tom Hiddleston, Kramer Morgentha

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.