Visit my YouTube channel here.

Turbo (2013)

turbo

En fartsgal snegle får drømmen sin oppfylt.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Norsk og engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk
Informasjon: Denne utgaven inneholder 3D-utgaven, og 2D-utgaven på både BD og DVD.

En fartsgal snegle får spesielle krefter etter at han havner i motoren til en gatebil. En tacoselger oppdager denne sneglen og hans ekstreme fart, og det ender opp med at han melder sneglen inn i billøpet Indianapolis 500. Der vil sneglen få oppfylt sin drøm, han skal konkurrere mot sitt store idol, Guy Gagné.

Turbo gjorde det ikke så bra på kino. Mye av grunnen til det var at lanseringstidspunktet var dårlig timet. I sommermånedene var det så mange animasjonsfilmer og familiefilmer som tappet foreldrenes lommebøker, og når Turbo kom ut valgte de å holde lommebøkene lukket. Litt dumt, for Turbo hadde på en måte fortjent en oppfølger der man kunne bygge videre på de mest sentrale karakterene.

Turbo er ikke en innovativ film. Den har ikke noe budskap til barna, dette er en renspikket underholdningsfilm der universet handlingen finner sted i aksepterer at en snegle kan være superrask og delta i et av verdens største billøp. Det er helt ok det, det var derfor jeg likte Bee Movie.

Karakterene er veldig tomme, nesten ingen av dem har noen form for personlighet. Sneglene i filmen er søte og fargerike på sin måte, men de må dele for mye skjermtid med de tomme menneskene som ikke er interessante i det hele tatt.

Det jeg ble mest skuffet over var at jeg forventet å le mer. Jeg tror det ble med to ganger med høylytt latter, ellers ble det stille her i gården. Jeg savnet også noen andre artige skapninger, sneglene skulle hatt noen andre å bryne seg på enn kun fugler.

Selv om man vet hvordan det hele ville ende, så er det siste billøpet veldig spennende og dramatisk. Ja, man har sett dette billøpet i mange andre hyggelige familiefilmer, da er det viktig å gjøre sitt beste for at seerne skal glemme tidligere filmer man har sett. Det klarer faktisk Turbo, jeg satt og holdt pusten, jeg ville at den lille og søte sneglen skulle vinne.

Turbo er ikke den beste animasjonsfilmen som er laget, men den er sjarmerende, varm og de fleste unger vil like denne lettere underholdningsfilmen. Bland sammen Spider-Man, The Fast & the Furious og Cars, det ferdige produktet heter Turbo.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er selvsagt veldig klart. Men det er merkelig nok likt mykt og mørkt, det sprudler ikke på den måten jeg forventer at en nyere animasjonsfilm skal gjøre.

Dialogen er klar og tydelig. Turbo har et bredt og luftig lydspor som fyller opp rommet med krystallklar lyd.

Ekstramateriell:
Vinnerhjørnet (5 minutter)
Chillerns musikkmaskin (14 minutter)
Team Turbo: kule knep (3 minutter)
Møt Tito: Bortklipt scene (2 minutter)
Skisser fra løpet (2 minutter)
Bli en kunstner (63 minutter)
Skjellspill

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.