Visit my YouTube channel here.

This Is the End (2013)

this is the end

I’m not gonna shoot Emma Watson!

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Jay Baruchel og Seth Rogen reiser en tur over til James Franco for å henge med venner og selvsagt røyke noe ulovlig. Plutselig rister bakken, og da starter marerittet for en liten gruppe komikere som overlever et stort jordskjelv. Men det viser seg at jordskjelvet er det minste problemet, for utenfor huset til James Franco der venneflokken har søkt tilflukt, er det mange rare skapninger som kommer fra helvete.

This Is the End er en film jeg har gledet meg lenge til å se. Her har man samlet de fleste populære komikerne som man finner i Hollywood om dagen. Jeg forventet mye galskap, og heldigvis leverte This Is the End varene.

Det sier seg selv at humoren vil være av den pubertale sort. Og ja, selvsagt blir det mye dopprat også. Men det fungerer da alle skuespillerne spiller seg selv. Jeg tror ikke filmen hadde vært så morsom hvis ikke skuespillerne spilte seg selv, det er alltid artig når skuespillere kan gjøre narr av seg selv og andre venner.

Det er veldig mange kjente skuespillere med i This Is the End. De fleste forsvinner etter kort tid. Det som er synd er at Michael Cera er en av skuespillerne som forsvinner etter noen minutter. Han stjal showet så lenge det varte. For en herlig og ekkel rolletolkning han leverer! Han må være den perfekte skuespiller til å spille en ekkel, pedofil jævel. Danny McBride er selvsagt mannen når han dukker opp, det sier seg selv hvilken rolle han spiller. Mannen skaper mye kaos og moro med sin ene hjernecelle.

De sentrale skuespillerne har veldig god kjemi. Jeg regner med at de fleste også har mye kontakt i det virkelige liv. Dette gjør at det hele føles veldig naturlig ut når de sier dumme ting som faktisk fungerer fint i en film som dette.

Det du forventer av en film som This Is the End klarer den å levere med bravur. Her er det mye vill energi og morsomme scener som spesielt funker når kjente komikere kan gjøre narr av andre og narr av seg selv. Er du fan av disse komikerne og filmene de har medvirket i, er This Is the End en film du bare må se. Du vet hva du får, men det smaker fremdeles like godt når ting fungerer så bra som det gjør her.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 7/10

Bildekvaliteten er perfekt. Det er krystallklart og litt mørkt, noe som passer godt når verdens undergang er nær. Sortnivået også er dypt og herlig, det samme gjelder fargene.

Dialogen er klar og tydelig. Overraskende nok skjer det ganske mye på lydsiden, spesielt mot slutten av filmen. Sidehøyttalerne får mye å jobbe med, og detaljene uteblir ikke.

Audio Commentary
Directing Your Friends (7 minutter)
This Is The Marketing (16 minutter)
Gag Reel (6 minutter)
Deleted Scenes (17 minutter)
Line-O-Rama (13 minutter)
Meta-Apocalypse (8 minutter)
Party Time (13 minutter)
The Cannibal King (4 minutter)
Let´s Get Technical (11 minutter)
The Making Of “The Making Of Pinapple Express 2” (6 minutter)
Jay & Seth Vs. The Apocalypse – The Original Short (10 minutter)

2 thoughts on “This Is the End (2013)”

  1. Cera viser her at han kan brukes til annet en sjenert tenåring, han kommer til å bli fantastisk som “creep” i de rette filmene. Franco og Hill stjeler showet for meg, da de overspiller herlig på personlighets brister som de helt sikkert har litt av i det virkelige liv. Sitter med en følelse av at skuespillerne fikk lage seg selv som de ville og det er lett å se hvem som virkelig har mot til å ta den helt ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.