Visit my YouTube channel here.

The Wolf of Wall Street (2013)

the Wolf of Wall Street

Raske penger, dumme mennesker og grådighet. Ta deg en bolle, Gordon Gekko!

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger Jordan Belfort, han jobber som aksjemegler. Han er ute etter raske penger, og når han mister jobben sin finner han ut at han kan tjene mye penger på dårlige aksjer og dumme kjøpere. Etter en kort stund har han mange ansatte og pengene strømmer inn. Men før eller siden så må eventyret ta slutt.

The Wolf of Wall Street er basert på sanne hendelser, og The Wolf of Wall Street har vel en av tidenes villeste historier om en ung mann som er en mester med munnen, samtidig er han avhengig av rusmidler for å takle hverdagen.

Martin Scorsese har regissert The Wolf of Wall Street, og i hovedrollen finner vi Leonardo DiCaprio og Jonah Hill. Leonardo DiCaprio leverer her en av sine beste rolletolkninger så langt i karrieren. I The Wolf of Wall Street er han spinnvill gal, og endelig viser han også en eldre side av seg selv når han blir delvis tilbakestående når han tar litt for mange tabletter. Han har spilt mentalt tilbakestående før, da tenker jeg på filmen What’s Eating Gilbert Grape. I The Wolf of Wall Street kjører han løpet helt ut, denne tolkningen blir vanskelig å toppe!

The Wolf of Wall Street er veldig underholdende, og en svært morsom film. Der de fleste komediefilmer ikke klarer å få undertegnede til å le, så lo jeg så tårene trillet når man er vitne til så mye galskap og dumskap. Når historien er så vill, så skal det mye til å ikke få seerne til å le.

Man bryr seg ikke om karakterene, men man blir glad i dem da de klarer å bringe frem latteren på en naturlig måte. For disse karene er uspiselige, men de er så dysfunksjonelle at de tror de er normale. Men noe særlig karakterdybde finner man ikke her.

Men The Wolf of Wall Street er litt for lang, jeg følte at man kunne ha fjernet 20 minutter for å få en bedre rytme. Filmen går fra vill energi til noen lite interessante scener. Og i den siste halvtimen blir det mer alvor, humoren er plutselig borte vekk og da merker man virkelig at man ikke bryr seg om karakterene. Det blir rett og slett kjedelig, jeg ville ha tilbake galskapen.

Martin Scorsese klarer å bringe frem en herlig og vill energi som det er lenge siden jeg har opplevd. Når man også har en fantastisk Leonardo DiCaprio i hovedrollen som virkelig er i sitt ess, så er det bare å innse at The Wolf of Wall Street var en av de mest underholdende filmene i 2013.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, men ikke så skarpt. Fargene er varme, samtidig er bildet litt mørkt som gjør at fargene aldri slår ut i full blomst.

Dialogen er klar og tydelig. Filmmusikken benytter seg for det meste av fronthøyttalerne. Diskanten blir litt hard i toppen i enkelte scener når filmmusikken pumpes ut av fronthøyttalerne.

Ekstramateriell:
The Wolf Pack (17 minutter)
Running Wild (11 minutter)
The Wolf Of Wall Street Round Table (11 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.