Visit my YouTube channel here.

The Legend of Korra: Season 1 (2012)

the legend of korra book one air

Vi følger en ny avatar, denne gangen en yngre jente som tar turen til Republic City der hun skal trenes til å takle et element hun har store problemeer med, nemlig luft. Men noe er på gang i byen, en mann som kaller seg for Amon har sett seg lei på de som kan kontrollere elementer, for de har selvsagt visse fordeler som de andre ikke har. Nå må den nye avataren sammen med venner stoppe den onde Amon. Men er han virkelig så ond?

Avatar: The Last Airbender regnes for å være en av de beste animasjonsseriene som er laget. Det var en serie som bare vokste og vokste på meg. Nå har det gått rundt 70 år siden hendelsene i Avatar: The Last Airbender, Aang er død og vi følger en ny avatar som må bekjempe ondskap og finne en balanse i samfunnet.

The Legend of Korra skal visstnok få fire sesonger, men det blir ikke like mange episoder i The Legend of Korra som i Avatar: The Last Airbender. Det jeg merket ganske tidlig i sesongen er at dybden og karakterbyggingen ikke er i nærheten av det man fant i Avatar: The Last Airbender. Karakterene i The Legend of Korra har ikke den dybden som de sentrale karakterene i Avatar: The Last Airbender hadde. Her er man mer rett på, karakterbyggingen er dessverre for svak etter min smak.

Det The Legend of Korra satser mest på er fart, action og spenning. Animasjon er veldig god, og actionsekvensene lukter det også høy klasse av. Så her overgår man det vi fikk se i Avatar: The Last Airbender.

Skurken og protagonisten er selvsagt de to mest interessante karakterene. Spesielt skurken er en interessant karakter der man forstår hans motiv og hva han forsøker å gjøre. Det gjør det også litt vanskelig å holde med heltene som skal stoppe ham.

Det tar rundt seks episoder før den første sesongen virkelig tar av. Før det så blir det litt for mye tid på kjærlighet som i grunn ikke er særlig interessant å bevitne. Men etter den litt svake innledningen, våkner The Legend of Korra virkelig opp med noen gode, intense episoder som bare gjør at man må se neste episode så raskt som overhodet mulig.

Det som skuffet meg mest var mange av stemmeskuespillerne som ikke holder mål. Veldig mange av stemmeskuespillerne er helt livløse, de klarer ikke å gi liv til sine karakterer i det hele tatt.

Nå var ikke den første sesongen av Avatar: The Last Airbender den beste sesongen. Samtidig føler jeg at dette her er to forskjellige serier som fokuserer på to forskjellige ting. Der Avatar: The Last Airbender hadde mye dybde og protagonisten lærte mye underveis, det følte man som seer, så føler man ikke det her med den nye avataren. Hun er mest interessert i slåss, det å lære er hun ikke mye interessert i.

Selv må jeg si at selv om The Legend of Korra virker som om at det er en god og underholdende serie, har den ikke kvalitetene og de velskrevne karakterene som Avatar: The Last Airbender hadde. Det blir for mye som skjer på en gang, og den siste episoden roter det litt for mye til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.