Visit my YouTube channel here.

The Great Wall (2016)

We need a hero!

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

To leiesoldater hjelper kinesiske soldater når monstre angriper den kinesiske mur.

The Great Wall er regissert av en ganske god regissør, Yimou Zhang (House of Flying Daggers, Hero). Han var rettere sagt god, men han har virkelig tapt seg etter Curse of the Golden Flower som kom ut i 2006. Etter den filmen har han kun skuffet.

I hovedrollene finner vi Matt Damon, Tian Jing og Pedro Pascal.

Jeg fryktet det verste med tanke på at dette er en samarbeidsproduksjon mellom Hollywood og Kina. Jeg forventet en tom film med tomme karakterer og en uengasjerende historie. Og alt dette leverte The Great Wall.

Alt det som skjer i denne filmen er så forutsigbart og kjedelig. Det er heller ikke spennende eller tennbart når våre helter må ta opp kampen mot dataanimerte monstre som ikke er skremmende. At man i 2016 klarer å skape så kjedelige monstre er utrolig. Det eneste vi ser er tusenvis av monstre som viser skarpe tenner og som hele tiden løper rundt i store flokker. Det er egentlig alt, dette blir det ikke noe spenning av og de dataanimerte monstrene er like tomme som de menneskelige karakterene i filmen. Det kan jo ikke bli verre!

Karakterene er tomme, man bryr seg ikke om dem og jeg hadde heller ikke lyst til å bli nærmere kjent med dem. The Great Wall er et klassisk eksempel på lat filmskaping, her har man ikke brukt energi i det hele tatt når man lagde filmen.

Med tanke på at filmen er regissert av den visuelle regissøren Yimou Zhang, så forventet jeg i det minste en visuelt vakker film. Igjen ble jeg skuffet, dette her føles ikke ut som en Yimou Zhang-film i det hele tatt. Det meste man ser er dataanimert, filmen er visuelt stygg og kostymene ser bare helt latterlige ut med noen upassende farger og kvalmende design.

Jeg hadde lave forventninger til The Great Wall, og de lave forventningene ble absolutt oppfylt. Dette er bare en tom, generisk actionfilm som ikke legger skjul på at den er lat og lite oppfinnsom.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, ganske skarpt og fargene er varme. Sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er i det minste bra, dette er et lydspor som klarer å fylle opp rommet med god og luftig lyd.

Ekstramateriell:
Deleted and Extended Scenes (7 minutter)
Matt Damon In China (3 minutter)
Working With Director Zhang Yimou (3 minutter)
The Great Wall Visual Effects (3 minutter)
Man VS Monster (9 minutter)
Weapons of War (3 minutter)
Designing A Spectacular World (4 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: