Visit my YouTube channel here.

The Great Gatsby (2013)

the great gatsby

Hvem er egentlig Jay Gatsby?

Bilde: 2.40:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En ung mann lever livets glade dager når han blir venn med sin nabo som er millionær. Han heter Jay Gatsby, og han har noen fantastiske historier å fortelle. Men forteller han sannheten, og hvorfor er millionæren interessert i å bli venn med en normal mann som jobber på Wall Street?

The Great Gatsby er basert på en roman med samme navn. Jeg har ikke lest denne romanen, så jeg vet ikke noe om selve historien og hva slags inntrykk man fikk etter å ha lest romanen. På en måte så tror jeg at de som har lest romanen ikke vil elske The Great Gatsby, den er veldig moderne i form. Musikken i filmen er moderne popmusikk, og man får ikke følelsen av at man befinner seg på 20-tallet.

Selve likte jeg filmen svært godt. Jeg var litt skeptisk etter de første 20 minuttene. Jeg skjønte ikke helt hvor turen ville ende, det er veldig mye energi, rask klipping og et kamera som er i bevegelse nesten hele tiden.

Regissør Baz Luhrmann er ikke direkte kjent for å holde tilbake når han først setter i gang med farger, kostymer og mye energi. Heldigvis avtar dette underveis når den virkelige historien begynner. Da ble jeg trukket inn i dette fargerike universet, og The Great Gatsby holder kortene tett inntil brystet ganske lenge når den ikke vil avsløre hvem den virkelige Jay Gatsby er.

Skuespillerne er fantastiske. Leonardo DiCaprio har egentlig ikke så mye mer å bevise, han er en av de beste nålevende skuespillerne vi har. Han og Carey Mulligan har god kjemi, og Tobey Maguire passer perfekt som den naive, unge mannen. Han er født til å spille disse rollene, men han duger ikke med sin monotone fortellerstemme. Han er så livløs og spak, selv om han forsøker å fortelle en mørkere historie om mannen som elsket en kvinne av hele sitt hjerte.

The Great Gatsby er en sprudlende film som virker veldig kunstig med mye overspilling de første 20-30 minuttene. Men gi filmen en sjanse, for den har en interessant historie å fortelle og karakterene er sjarmerende og mystiske. I den siste akten forandrer filmen tone, den blir mye mørkere og dramatisk, og som vanlig er kvinnene roten til alt vondt her i verden. Jeg ble rørt når det hele var over, dette er klart en film som må sees flere ganger, for det er litt vanskelig å ta til seg alt med tanke på den første akten som er vill og energisk.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 7/10

Bildet er helt perfekt. Det er varmt med gode farger, og det er skarpt. The Great Gatsby ser nydelig ut på Blu-ray Disc.

Dialogen er klar og tydelig. Det blir spilt mye musikk her, men lyden klarer aldri å fylle opp rommet slik en forventer at den skal gjøre. Det er en sekvens der lyden fyller opp rommet når det er et kappløp mellom to biler, da hører man hvor luftig og klart lydsporet er.

Ekstramateriell:
The Greatness Of Gatsby (9 minutter)
“Within Or Without” With Tobey Maguire (9 minutter)
The Swinging Sounds of Gatsby (12 minutter)
Deleted Scenes With Alternative Ending (14 minutter)
The Jazz Age (16 minutter)
Razzle Dazzle – The Fashion Of The ´20s (16 minutter)
Fitzgerald´s Visual Poetry (7 minutter)
Gatsby Revealed (30 minutter)
1926 The Great Gatsby Trailer (1 minutt)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.