Visit my YouTube channel here.

The Great Passage (2013)

the great passage

En ensom og usikker mann får en ny jobb. Han skal sammen med noen andre lage en moderne ordbok. Dette gir ham en ny gnist i livet, og like etterpå møter han en søt jente han faller pladask for.

The Great Passage er en sær, men en veldig søt film når spesielt søte Aoi Miyazaki dukker opp og får vår protagonist til å føle at han har et hjerte som slår. Måten han ter seg på og sier ting på, tyder på at han muligens har en lavgradig form for autisme. Han sier jo det rett ut at han ikke forstår andres følelser og hvordan han skal te seg rundt andre mennesker.

The Great Passage er ikke en film for alle. Dette er en tradisjonell treg japansk film der ære og forpliktelse er hovedingrediensene. Få er så stolte som japanerne, de fleste vil alltid yte sitt beste og The Great Passage er en film som hyller disse heltene i samfunnet.

Svakheten finner man når man ser på karakterdybden og tidshoppet der protagonisten er etablert med sin kjære. Jeg elsker deg, var alt han trengte å si, så var det gjort. Det ble for enkelt, for begge disse to karakterene er veldig innesluttede og vanskelige å komme innpå.

Dette er en ganske solid film som viser pågangsmot og galskap når man bruker over et tiår på å skrive ferdig en ordbok. Stolthet og ære, hvis du liker disse to temaene og ikke har maur i baken, så er The Great Passage verdt å sjekke ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.