Visit my YouTube channel here.

The Great Raid (2005)

the great raid

Henry, I’ll be honest with you. This mission appeals more to my heart than to my head.

Det er nok mange som ikke er klar over hva Japan gjorde under andre verdenskrig spesielt mot kineserne. Det er faen meg ikke rart at kineserne hater Japan! Enkelt og greit. Krigsforbrytelser finner sted overalt, men det er noe spesielt med hva Japan gjorde mot kineserne. Selvsagt finner man nok av denne type hendelser når man går tilbake i historien og i krigssammenheng, men for min egen del er dette så barbarisk og feigt at det gjør vondt langt inn i hjerterota. Man finner ikke en mer kvalmende og selvdestruktiv rase enn mennesker, det er sikkert.

Over til filmen. Vi blir ikke direkte vitne til hva japanerne er gode for i The Great Raid. De dreper en god del av fangene, men på vanlig måte med hodeskudd. Kanskje de ikke var så brutale i den fangeleieren, men noe sier meg at ikke alt ble vist i The Great Raid. Regissøren turte vel ikke å vise den sanne og brutale siden som vi ble vitne til i Black Sun: The Nanking Massacre og ikke minst Men Behind the Sun. De to nevnte filmene er filmer man kun ser en gang da den viser oss den sanne siden av Japan under den andre verdenskrig. Krigsforbrytelser som alltid vil bli husket. Det er faen meg sykt og kvalmende! Disse to filmene er viktige filmer som viser oss hva Japan gjorde mot kineserne. De anbefales på det sterkeste, for de er basert på sanne hendelser, og viser oss brutaliteten og ydmykelsen på en ekte og kvalmende måte. Det er to filmer som gjør sterkt inntrykk.

I The Great Raid blir vi ikke vitner til denne form for brutalitet. The Great Raid er også basert på sanne hendelser, men jeg vet ikke noe særlig om denne historien. Filmen er litt for langsom, og det blir litt for mye dødtid i The Great Raid før det skjer noe. Det er noen spennende scener som finner sted i byen med frihetskjemperne og når amerikanerne angriper fangeleieren i samarbeid med filippinerne. Men det skjer litt for lite i leieren, og vi kommer ikke så nærme karakterene som jeg ønsket. Det er det som er viktig i denne type filmer.

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.