Visit my YouTube channel here.

I Corrupt All Cops (2009)

i corrupt all cops

Korrupsjon.

I Corrupt All Cops er basert på sanne hendelser. I noen tiår var så å si alle politimenn korrupte i Hong Kong. Det måtte en ende ta, og en spesialenhet ble stiftet for å bekjempe korrupsjonen. Det er ikke lett når nesten alle politimenn er korrupte, men noen må gjøre drittjobben.

Jing Wong er regissør og spiller en sentral rolle selv i filmen. Han har fått med seg Anthony Wong Chau-Sang og Tony Leung Ka Fai, og de to spiller selvsagt de sentrale rollene i I Corrupt All Cops. Som de fleste seriøse filmer regissert av Jing Wong er det store hull i historien, og mangel på karakterdybde er velkjent. At Jing Wong ikke er den beste regissør eller manusforfatter er ikke noe nytt. Se bare når filmen starter med at en ung mann blir banket opp av politiet. Etter at han har blitt banket opp så han er døden nær, blir han løslatt. På vei ut av politistasjonen snur den unge mannen seg rundt og sier til noen politimenn at han vil se dem bak lås og slå i nærmeste fremtid. Siden ser vi ikke noe til karen før politiet skal starte en ny spesialenhet for korrupsjonssaker. Da dukker fyren plutselig opp igjen, men vi kommer aldri innpå ham. Han er bare med i filmen uten å gjøre noe særlig nytte for seg. Typisk Jing Wong dessverre.

Korrupsjon er noe av det styggeste som finnes i vårt samfunn. Det skjer hele tiden, også i Norge. Man må være passe tjukk i hodet hvis man tror noe annet. Problemet med I Corrupt All Cops er at 95% av rollefigurene er noen drittsekker eller horer som kun er ute etter sine horepenger. En stakkars politimann sitter med ni koner, og den historien blir det fokusert for mye på. Det gjør at man ikke helt kan ta I Corrupt All Cops seriøst, noe man burde gjøre. Selv med store mangler kommer poenget frem, heldigvis

Man hater skurkene i i Corrupt all Cops, det filmen mangler er en skikkelig helt man blir nærmere kjent med. Wong Jing forsøker med Unicorn, men det blir bare mislykket med en så råtten og alkoholisert politimann. Tony Leung Ka Fai har tatt med seg rollefiguren fra Johnnie Tos Election, bare at han er enda litt sintere og voldeligere. At en sånn type kan ha så stor makt og ikke bli likvidert er for meg uforståelig og uvirkelig.

Det er mye bra i I Corrupt All Cops, problemet er at Wong Jing aldri klarer å leverer helt. En hardtarbeidende mann som aldri gir opp, men det er på tide å kjenne sine begrensninger og la andre komme med ideer som gjør filmene bedre. Han har uansett sett sine beste dager som regissør.

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.