Visit my YouTube channel here.

Last Hero in China (1993)

Du store hane!

Jeg ser på IMDB at Jing Wong og Yuen Woo-ping står begge oppført som regissører. Jeg vet ikke noe om denne filmens historie, men jeg vet at det ikke var uvanlig på den tiden at Yuen Woo-ping hadde for mange prosjekter, og at han valgte å dele regien med andre. Og at det er to regissører i Last Hero in China merkes godt.

Jet Li spiller nok en gang Wong Fei Hung, men nå er han ikke like prippen som han var i de i de tre første Once Upon a Time in China-filmene. Last Hero in China føltes ut som en parodi på Once Upon a Time in China-trilogien, den er så latterlig idiotisk.

Jing Wong kan være en svært god regissør, han var i hvert fall det en stund når han samarbeidet med Stephen Chow. Etter det jeg forstår er ikke Jing Wong en populær mann lenger. Blir en film populær i Hong Kong, lager han sin egen versjon som er svært lik den populære filmen. Det blir ikke populært i lengden i Hong Kong.

Last Hero in China er i grunn en vill kampsportfilm som byr på noen morsomme scener og tøffe kampsekvenser. Men filmingen er overalt. Her blir det nesten hele tiden brukt vaier, noe jeg alltid forbinder med Jet Li. Problemet er at klippingen og kamerabruken gjør at man får vondt i hodet. Det blir for uoversiktlig i lengden, og når man ser nærbilder av sparkende føtter for tyvende gang, da blir man lei. Det hjelper heller ikke at filmen har en spilletid på rundt 110 minutter som merkes godt etter 70 minutter. Da begynte jeg å gå lei av kampsekvensene, og jeg satt mer pris på humoren. Det er noen fine scener i kampene, men den pokkers klippingen og kamerabruken ødelegger så mye.

Høydepunktet er når det går trill rundt for Wong Fei Hung, og han tar et sluttoppgjør med skurkene kledd ut som en hane! Det ser så dumt ut, men det er veldig morsomt å se på. Er ikke ofte man ser Jet Li i en så useriøs rolle, spesielt er det uvanlig når han spiller Wong Fei Hung.

Last Hero in China er en film man burde se en gang, og la det bli med det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.