Visit my YouTube channel here.

Hero (2002)

Is the sword the only answer?

Hero elsket jeg første gang jeg så den. Nå var jeg ikke fullt så imponert. Til tider ble det for pompøst, og Hero var ikke like vakker som House of Flying Daggers eller Curse of the Golden Flower.

Skuespillerne gjør en god jobb, det skal de ha. Men jeg savnet flere kampscener. Høydepunktet kommer allerede i starten når Jet Li og Donnie Yen kjemper mot hverandre. Det sier seg selv at de nesten kampene aldri kan bli like bra når Tony Leung Chiu Wai og Maggie Cheung står igjen. For mye sakte film og vaier gjør det hele kjedelig til tider.

Historien er bra. Takk og pris for at vi ikke fikk en standard slutt. Sluttscenen med Tony Leung Chiu Wai og Maggie Cheung er vakker, meget vakker. Etter mange år med filmtitting har jeg lært meg en ting. Det er å se en film minst to ganger før endelig karakter blir avgitt. Nå er det vanskelig å følge da det alltid ligger en ny bunke med filmer som skal sees. Jeg ga Hero 10 ut av 10 sist. Nå ender jeg opp med 8 ut av 10. Av House of Flying Daggers, Curse of the Golden Flower og Hero, finner jeg Hero den svakeste filmen og House of Flying Daggers den beste. Merkelig hvordan det kan endre seg, men det er jo det som er flott med film. Man oppdager nye sider når en ser en film flere ganger. Den ene dagen kan filmen være strålende, mens neste gang skuffer den.

Nå kan det nok virke som om jeg hater Hero. Det gjør jeg ikke. Hero er fremdeles en meget bra film, men den skuffet meg denne gangen.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.