Visit my YouTube channel here.

Curse of the Golden Flower (2006)

curse of the golden flower

What I do not give, you must never take by force.

Regissør Yimou Zhang er tilbake. Han er mest kjent for Hero og House of Flying Daggers. Hans varemerke er det visuelle, og det er få filmskapere som kan følge ham der. Curse of the Golden Flower er like stillfull som de to ovennevnte filmene. Her er det nok vakre farger og kostymer.

Curse of the Golden Flower er ikke direkte en actionfilm. Det er mer en dramafilm om en familie som går i oppløsning. Noen kampscener er det her, men det fokuseres på Keiserens familie og kampen om makt og innflytelse. Når først de få kampscenene kommer, er de virkelig praktfulle. Som i Hero og House of Flying Daggers er alt så utrolig gjennomført til minste detalj. Hvordan Yimou Zhang klarer dette gang etter gang skjønner jeg ikke.

I hovedrollene finner vi Chow Yun Fat som Keiseren, og Li Gong som Keiserinnen. En av deres sønner blir spilt av Jay Chou, som er en stor popartist i sitt hjemland Taiwan. Vi ble kjent med ham i hans første spillefilm, Initial D. Det var herlig å se Chow Yun Fat i en kvalitetsfilm igjen etter alt Hollywood tullet han har medvirket i. Chow Yun Fat er praktfull som Keiseren, og han stjeler showet. Li Gong spiller kona. Jeg ble ikke imponert over hennes rolletolkning, det var noe som ikke helt stemte med hennes rolletolkning. Jay Chou gjorde en overraskende god jobb. Han har ikke spilt i så mange filmer ennå. Litt ujevn var han til tider, men han vokser som skuespiller for hver film han er med i.

Ikke forvent en ny Hero eller House of Flying Daggers. Curse of the Golden Flower er mer en dramafilm, som til slutt ender som en gresk tragedie. Historien er interessant og spennende. Jeg ble overrasket over slutten i Curse of the Golden Flower. Den var ikke som forventet.

Til slutt må jeg nevne at Chow Yun Fat gir tidenes beste bitchslap til sin yngste sønn. Den scenen vil bli en klassiker, tro meg.

8

One thought on “Curse of the Golden Flower (2006)”

  1. God film. Men kunne gått litt mer inn på følelser i krigen mellom soldatene for å vise det forferdelige. Bra historie syns jeg, og litt mer “ryddig” film enn mange andre asiatiske. Men fler actionscener hadde ikke skadet..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.