Visit my YouTube channel here.

The War of Flower aka Tazza: The High Rollers (2006)

the-war-of-flower.jpg

Go-ni er en håpløs gambler. Mannen lager kun trøbbel for seg selv, men en dag møter han en person som vil forandre livet hans.

Regissør Dong-hun Choi har kun laget en film før denne. Hans første film var The Big Swindle som gjorde det ganske bra, og filmen fikk gode kritikker. Denne gang har han laget en gambler film ved navn The War of Flower aka Tazza: The High Rollers.

Vi følger en liten gruppe mennesker som jukser seg til seire og lurer hverandre opp i stry. Vi blir kjent med usympatiske rollefigurer som man ikke får vondt av. Man får vondt av ofrene, men regissøren har valgt å kutte ut hva som skjer med disse menneskene etter de har blitt lurt. Istedenfor blir skurkene heltene i filmen, og det fungerer ikke så bra for min del når noen av hovedpersonene blir grisebanket eller blir drept. Man kan ikke få vondt av slike personer som jukser seg gjennom livet hele tiden.

Hovedproblemet i filmen er at når det kommer til kortspill er det kun en ting som gjelder. Juks slik at ingen ser det. Her er det ikke dyktighet i spillet som teller, men dyktighet i juksing. Spenningen blir til tider borte i denne filmen, da man vet at de jukser hele tiden. Men det vil ikke si at filmen ikke er spennende til tider, for det er den. Det er alltid herlig å se på en film der folk lurer hverandre rundt hele tiden. Når man tror en person er ute å kjøre, klarer han å hente seg inn igjen med glans, og hele situasjonen blir snudd på hodet. Men jeg får problemer når liv blir ødelagt pga. juks og fanteri, og det er vår såkalte helt som står bak disse ugjerningene. Det fungerer som sagt ikke for min del. Filmens sterkeste side er at man blir godt kjent med rollefigurene, og filmen er stilfull med flotte biler og klær. En typisk svindlerfilm med stil.

The War of Flower aka Tazza: The High Rollers kan bli kjedelig til tider, og det er mange scener som kunne ha vært kuttet eller kortet drastisk ned for å få bedre tempo i filmen. Filmen har en spilletid på rundt 140 minutter, og det er for lang spilletid med tanke på innholdet i filmen. The War Of Flower aka Tazza: The High Rollers hadde vært en bedre film hvis den hadde blitt trimmet ned med 30-40 minutter. Jeg er ganske sikker på at det hadde vært en mulighet, og at det ikke hadde skadet filmen på noen måte.

Nå kan det virke som om jeg ikke var så begeistret for filmen, men jeg likte The War of Flower aka Tazza: The High Rollers. Det var bare en del ting som regissøren kunne ha gjort bedre. The War of Flower aka Tazza: The High Rollers er er god svindlerfilm som ikke klarer å skape spenning når det spilles kort, men som skaper spenningen før og etter kortspillingen. Vi blir servert noen fine voldsscener som en bowlingkjegle som blir hamret inn i trynet på en person, og ikke minst en slegge som knuser noen hender.

The War of Flower aka Tazza: The High Rollers hadde vært en liten klassiker hadde filmen hatt kortere spilletid. Uansett er dette en god film som har sine mangler.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.