Visit my YouTube channel here.

Once Upon a Time in China IV (1993)

Forlat vårt land, jævla rundøyde djevler!

Ikke forvent mye av den fjerde filmen i Once Upon a Time in China-serien. Uten Jet Li og Tsui Hark sier det seg selv at filmen ikke vil være et høydepunkt i serien. Den finner ikke opp kruttet på nytt. Man Cheuk Chiu som spiller Wong Fei Hung kan ikke sammenlignes med den eminente rolletolkningen til Jet Li. Mange mente at Jet Li var for ung til rollen som Wong Fei Hung, jeg kjøpte hans rolletolkning selv om han var ung på den tiden. Han var autoritær og sær, samtidig hadde han et hjerte av gull. Man Cheuk Chiu virker bare forvirret, oppfører seg mer som en guttevalp, ikke en legende verdig.

Kampscenene er greie nok, men det er ingen kampscener her som man vil huske i ettertid. Kan man asiatisk film og har sett mye, er det ingenting her som er virkelig imponerende. Det holder akkurat mål, ikke noe mer. Det kjedeligste med denne filmen er all tiden den bruker på dragekamper. Dette er en kulturell ting som kineserne digger, jeg skjønner ikke hvorfor og jeg har sett nok av det i løpet av livet.

Filmen har en åpen slutt, og den fungerer greit. Hvite djevler vinner kampen mot kineserne, Wong Fei Hung og hans lojale menn må rømme og klekke ut en plan. Da blir det spennende å se om den femte filmen er bedre, jeg tviler, jeg tror det blir mye av det samme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.