Visit my YouTube channel here.

Kickboxer (1993)

Mannen med jernsko.

Kickboxer er etter min mening en typisk kampsportfilm fra Hong Kong som aldri bemerker seg. Den følger den faste og trofaste historien om onde utlendinger, interne konflikter mellom kineserne og en helt som får mye juling, men som plutselig blir en kjempegod kampmaskin uten at vi ser særlig hvorfor. Tydeligvis er grunnen den merkelige og minnerike sjakkkampen.

Yuen Biao og Yuen Wah har en strålende kamp mot slutten av filmen, selv om måten Yuen Wah dør på ikke er særlig troverdig. Det ser ikke vondt ut i det hele tatt. Ellers er det svært lite nytt Kickboxer leverer, det meste har jeg sett før, og filmen mangler sjarm.

Selv om jeg verdsetter Yuen Biao høyt, det samme med Sammo Hung, er ingen av dem Jackie Chan. Jackie Chan har utstrålingen og sjarmen som hans to kamerater mangler. Det legger jeg mer og mer merke til, jeg får problemer med å konsentrere meg når jeg ser mange av disse filmene da Yuen Biao og Sammo Hung ikke klarer å underholde meg like mye som Jackie Chan gjør.

Kickboxer er en samlebåndproduksjon fra Hong Kong som ikke har sin egen identitet. Sjarmen mangler, kampscenene blir for oppstykket og historien har blitt fortalt så mange ganger før.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.