Visit my YouTube channel here.

Iron Monkey (1993)

iron-monkey.jpg

Iron Monkey tar fra de rike og gir til de fattige. Men en dag dukker det opp noen onde munker, og Iron Monkey får hjelp av Wong Kei-Ying for å bekjempe korrupsjonen.

Filmens handling er enkel. Iron Monkey er kinesernes svar på Robin Hood. Han tar fra de rike og gir til de fattige. Iron Monkey er en av Yuen Woo-ping sine beste filmer som regissør og som kampsportkoreograf. Jeg vil gå så langt å si at dette er hans beste film som regissør. Med seg har han Donnie Yen og Rongguang Yu som jeg faktisk ikke vet så mye om. Det som er interessant er at Donnie Yen sin rollefigur Wong Kei-Ying, spiller faren til selveste Wong Fei Hung. Wong Fei Hung er her en liten gutt, og jeg tror ikke jeg har sett en film der vi ser en liten Wong Fei Hung. Det har sikkert kommet en del filmer som tar for seg Wong Fei Hung sin oppvekst, men jeg har aldri sett noen av disse filmene.

Wong Fei Hung var og er fremdeles en folkehelt i Kina. Han var en medisinmann som bekjempet urettferdighet, og var Kinas beste kampsportutøver. Det strides om hva som var virkelighet og hva som var fiksjon når det gjelder Wong Fei Hung sin historie, men det får så være. Jet Li og Jackie Chan har spilt denne rollefiguren i flere filmer. Det er Jet Li som har levert rolleprestasjoner som vil bli husket om denne mannen. Se Once Upon a Time in China trilogien, og spesielt den første filmen som er fantastisk. Det som er litt sprøtt i Iron Monkey er at Wong Fei Hung blir spilt av en jente! Hun var visst den beste kampsportutøveren blant de som prøvde å få denne rollen.

Iron Monkey har rollefigurer og komikk som fungerer som forrett. For det er kampscenene man vil se i denne filmen. Og for noen kampscener vi er vitne til! Når det først setter i gang, så er det i et forrykende tempo. Her er det vaier for alle penga. Selv om jeg ikke er så stor fan av vaier, så er resultatet helt fantastisk. Kampene er intense, varierte og man bruker omgivelsene som våpen. Kronen på verket er når Wong Kei-Ying og Iron Monkey slåss mot den onde lederen på påler i et brennende flammehav. Jeg ble sittende å måpe, for filmingen og slåssingen er så intens og vakkert.

Iron Monkey er en av de beste kampsportfilmene som er laget.

10

4 thoughts on “Iron Monkey (1993)”

  1. Har fire oldschool filmer som er mine absolutte favoritter. Iron Monkey, Once Upon A time In China, Drunken Master 2 og Fist Of Legend.

    Filmen som oser mest energi er Fist Of Legend, men den mest gjennomførte er som du sier Once Upon A Time In China. Fantastisk film.

  2. Fytti grisen! Dette her var en utrolig film. Humoren stemte, dramaet stemte, og action-scenene funka veldig godt. Synes vaier er greit så lenge det er bra koreografi, noe det desverre ofte ikke er, men i denne filmen ser det så sinnsykt bra ut. Skuespillerne gjør en fantastisk god jobb og det er noen veldig minneverdige karakterer her.
    Neste stopp Once Upon a Time in China!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.