Visit my YouTube channel here.

The Monkey King 2 (2016)

the monkey king 2

Apekongen må hjelpe en munk som en ond demon ønsker å spise opp.

The Monkey King 2 er regissert av Pou-Soi Cheang, som også regisserte The Monkey King. Donnie Yen har blitt byttet ut med mannen med håret, Aaron Kwok.

Det var vel ikke så mange som likte den første filmen, så jeg hadde lave forventninger til The Monkey King 2. Men jeg ble positivt overrasket over The Monkey King 2, den gjør mye riktig når den tar oss med til et fantasiunivers der den hele tiden holder fokus på det den ønsker å fortelle.

Sammenlignet med den første filmen føles universet i The Monkey King 2 mye mindre ut. Det er bra, her er det lett å følge med på hva filmen ønsker å fortelle oss. Det ble for mye mas og støy i den første filmen.

Dataeffektene er også mye bedre i oppfølgeren. Faktisk må jeg si at jeg ble ganske imponert over dataeffektene, kineserne har blitt mye bedre i løpet av noen få år. Noen av dataeffektene ser litt billige ut, men totalt sett likte jeg det jeg så The Monkey King 2.

Historien er faktisk ganske interessant der apekongen møter en munk, og munken får nok av all drepingen til apekongen. Men apekongen gjør oppgaven han er satt til, han skal beskytte munken, men munken er selvfølgelig motstander av å drepe andre mennesker selv om de har blitt besatt av demoner. Dette gjør forholdet mellom de to vanskelig.

Faktisk skal jeg se den første filmen igjen, for er det en ting som ikke helt fungerte i The Monkey King 2 så er det Aaron Kwok som spiller apekongen. Jeg taklet ikke å se en dyktig kampsportutøver som Donnie Yen i apekostymet, men det er stor forskjell mellom disse to skuespillerne og deres tolkning av denne karakteren. Jeg er ganske sikker på at kampsportbakgrunnen til Donnie Yen hjalp mye når han tolket en ustabil apekonge. Alt av kroppsspråk og bevegelser gjør Donnie Yen mye bedre enn hårdotten Aaron Kwok. Aaron Kwok er mye stivere og tyngre i alt han foretar seg, jeg må si at jeg savnet Donnie Yen i rollen som apekongen.

The Monkey King 2 er en underholdende film med en ganske interessant historie. Likte du ikke den første filmen er oppfølgeren absolutt verdt å se hvis du ønsker å bli nærmere kjent med apekongen og hans psyke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.