Visit my YouTube channel here.

The Admiral: Roaring Currents (2014)

the admiral roaring currents

En admiral med 12 skip må forsvare sjøveien til hovedstaden i Korea mot en stor japansk flåte. Koreanerne er i mindretall, men de har en fordel, de vet noe om sjøveien som ikke japanerne vet om.

The Admiral: Roaring Currents er basert på sanne hendelser. Protagonisten i filmen er en legendarisk sørkoreansk helt. The Admiral: Roaring Currents er regissert av Han-min Kim, hans forrige film var War of the Arrows, en film som skuffet meg.

The Admiral: Roaring Currents er ikke direkte en veldig god film. Den første timen er kjedelig og uinteressant på grunn av at regissøren glemmer å bygge opp karakterene. Hvem er denne admiralen? Som en nordmann har jeg aldri hørt om ham, så jeg trengte litt bakgrunnsinformasjon, men The Admiral: Roaring Currents gidder ikke å fortelle oss noe som helst om karakterene. Så dette er en film som mest myntet på koreanere og personer som har kunnskaper om denne hendelsen.

Jeg kan si det på denne måten, regissør Han-min Kim må være en av de dårligste regissørene i Sør-Korea når det gjelder å skape god karakterdybde og karakterer seerne kan bry seg om, for han klarer virkelig å ikke skape karakterer du bryr deg om. Jeg har sett alle hans filmer, så jeg kan si dette med stor sikkerhet.

Spilletiden er på rundt 2 timer. Den første timen er kjedelig, det skjer lite og som jeg sa, det er null karakterdybde og null bakgrunnsinformasjon.

Så har vi den siste timen, den siste timen består for det meste av actionsekvenser, man kan kalle det for en stor actionsekvens. Dette varer i en hel time.

Det store sjøslaget er interessant, spesielt lærer man litt om taktikk og om de forskjellige våpnene de bruker. Men nærkampene er ikke gode, det ser ikke særlig realistisk ut og koreografien er for synlig.

Det jeg ikke skjønner er hvorfor Min-sik Choi, som er en av de beste skuespiller i Sør-Korea, var interessert i en ledende rolle. Mulig han trengte pengene, men det er trist å se at en så god og stor skuespiller i en rolle som dette får veldig lite å jobbe med.

Jeg må heller ikke glemme de stygge kostymene som japanerne har på seg. Kostymene er stygge og det ser ut som billig plast, faktisk ser japanerne ut som noen idioter.

Hvis du vil se en actionfilm, så vil ikke The Admiral: Roaring Currents skuffe deg. Men er du ute etter god karakterdybde og karakterer du kan bry deg om, da kan du glemme denne filmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.