Visit my YouTube channel here.

A Woman, a Gun and a Noodle Shop (2009)

Utroskap og en pistol.

Yimou Zhang, mest kjent for House of Flying Daggers og Hero, står bak denne tolkningen av Blood Simple (Coen-brødrene). La det være sagt med en gang, A Woman, a Gun and a Noodle Shop føltes ikke ut som en Yimou Zhang-film. Rollefigurene går rundt i fargerike klær, det er alt. Hvorfor Yimou Zhang ville lage en kinesisk tolkning av Blood Simple skjønner jeg ikke. Originalen var ikke særlig god, og når Yimou Zhang lager en så kjedelig og tannløs film uten særlig mål og mening, da skjønner jeg absolutt ingenting.

Rollefigurene er grå og kjedelige. Historien engasjerer ikke, man bryr seg ikke om noen av rollefigurene. Humoren er mislykket, det sier seg selv når Yimou Zhang sikkert synes det er morsomt med kanintenner på en kineser. Kinesere med kanintenner hører ikke hjemme her, det er bare trist hvis Yimou Zhang syntes dette var et genitrekk.

En tam forestilling fra regissør og skuespillere. Hva skjedde med denne produksjonen? Hva gikk galt? Hvis Yimou Zhang absolutt skulle lage en nyinnspilling, hvorfor ikke Fargo, som er en mye bedre film enn Blood Simple. Merkelig valg av en regissør det finnes få av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.