Visit my YouTube channel here.

Wall Street (1987)

When I get a hold of the son of a bitch who leaked this, I’m gonna tear his eyeballs out and I’m gonna suck his fucking skull.

Regissør er Oliver Stone og i hovedrollene finner vi Michael Douglas og Charlie Sheen. Børsfilmer lyder ikke akkurat så spennende, men Wall Street er en interessant film som viser oss grådighetskulturen og utnytt andre mennesker mentaliteten. Charlie Sheen passer alltid som en naiv rollefigur som står overfor et vanskelig valg. Til slutt må han finne ut hva han synes er en riktig avgjørelse. Den som stråler her er Michael Douglas som den grådige og hensynsløse Gordon Gekko. Mannen er like tøff som sitt navn, og Michael Douglas vant Oscar for beste mannlige hovedrolle. Det var vel fortjent.

Wall Street handler om en ung mann som vil ha masse penger raskest mulig. Han får pengene, men etter hvert kommer smellen. Wall Street har en litt skuffende slutt, for man vet ikke hvordan det går med de to sentrale rollefigurene. Akkurat det var veldig svakt av Oliver Stone. Han kunne ihvertfall ha avsluttet med noen tekstlinjer hvordan det hele endte. En annen ting som mangler i Wall Street er mer karakterdybde og tyngde. Etter å ha sett The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, følte jeg at Oliver Stone burde ha satset mer på karakterstudie av Gordon Gekko og Bud Fox. Alt handler om innsidehandel og veien til suksess. Karakterstudie formelen hadde fungert ypperlig i Wall Street.

Wall Street har sine mangler, men totalt sett er det en god film.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.