Visit my YouTube channel here.

Beyond the Reach (2014)

beyond the reach

Såre føtter.

Bilde: 2.35:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En rikmann som liker å jakte, bestikker en sheriff slik at han kan jakte på en spesiell sauerase. Med seg får han visesheriffen som også er en friluftsmann og han kjenner denne ørkenen like godt som sin egen lomme. Noe skjer under denne turen, og visesheriffen blir en jaget mann.

Beyond the Reach er regissert av Jean-Baptiste Léonetti, og i hovedrollene finner vi Michael Douglas og Jeremy Irvine.

Jeg ser at Beyond the Reach ikke har fått særlig gode kritikker, så jeg hadde ikke store forventninger når jeg satt meg ned for å se filmen. Jeg ble mer positivt overrasket enn skuffet, men Beyond the Reach har absolutt sine problemer som ødelegger den totale filmopplevelsen.

Det er for det meste kun fokus på to menn. Den ene blir en jaget mann, nemlig visesheriffen, for Michael Douglas spiller skurken. Man kan si at han har tatt med seg Gordon Gekko fra Wall Street ut i ørkenen der han tror alt kan kjøpes for penger. Men det er helt til han møter en yngre mann med samvittighet.

Michael Douglas er god i rollen som den klysete rikmannen. Han forsøker å drepe visesheriffen som ikke lar seg drepe så lett. Rikmannen nyter livet mens han ser visesheriffen blir solbrent og dehydrert. Dette varer ganske lenge, og underveis forsøker visesheriffen å bruke sine lokale kunnskaper for å overleve.

Beyond the Reach er ganske intens med tanke på den fine rolletolkningen signert Michael Douglas. Dette er en karakter man virkelig hater, så på det punktet gjør filmen jobben sin. Det som er skuffende er den siste akten som er elendig for å si det mildt. Ingenting henger på greip, slutten er horribel, filmen gir oss noen tilbakeblikk som forteller oss hvordan dette her vil ende. Enten var det noen som ikke kom på en bedre slutt, eller så var det noen som skrev denne slutten i løpet av 30 sekunder. Jeg likte veldig godt de to første aktene, men den tredje og korte akten er som sagt elendig.

Beyond the Reach har mye positivt ved seg, men den siste akten ødelegger for mye.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er ganske skarpt, sortnivået er bra og fargene er naturlige.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet innehar mye kraft under avfyring av våpen. Det er ikke så mye aktivitet i sidehøyttalerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.