Visit my YouTube channel here.

Sausage Party (2016)

En hard pølse.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Vi følger matvarene i en kolonialbutikk som tror at når de blir plukket ut av kundene så vil alt bli perfekt. Men når noen kommer tilbake og forteller sannheten om hva som skjer med matvarene, så er det få som tror på ham. Men en pølse finner ut at det som har blitt fortalt er sant, og nå forsøker han å advare de andre matvarene i butikken og spesielt sin kjære som er et pølsebrød som han ønsker å besøke. For hun er billig og villig.

Sausage Party er regissert av Greg Tiernan og Conrad Vernon (Shrek 2, Madagascar 3). Skuespillerne som gir sine stemmer til de forskjellige karakterene i filmen er skuespillere som Seth Rogen, James Franco, Jonah Hill, Michael Cera, Bill Hader, Danny McBride og Edward Norton. Da skjønner du kanskje at her vil vi få se en animasjonsfilm som vil skille seg ut med språkbruk, grove vitser og annet snadder.

Sausage Party er en av få animasjonsfilmer som har fått aldersgrensen R i USA, og samtidig har den blitt vist på kinoer verden rundt. Man tok en stor sjanse med en film som dette, heldigvis klarte man å skape en spesiell og sær film.

Og Sausage Party er virkelig en annerledes filmopplevelse med mye kreativitet og grov humor. Her blir det ikke spart på sexhumor, filmen er grisete og morsom for eldre personer.

Men dette er ikke en film for yngre barn. I Norge har filmen fått aldersgrense 12 år. Selv synes jeg at humoren blir for grov for selv 12-åringer, det sier en person som i en alder av ni år så harde voldsfilmer når undertegnede vokste opp på 80-tallet.

I de siste tre minuttene tar det helt av med en vill sexorgie som nesten ga meg bakoversveis. Dette er virkelig ikke noe man ser ofte i animasjonsfilmer, matvarer knuller for harde livet og de holder ikke tilbake!

Sausage Party er en underholdende og frekk film for spesielt voksne seere. Den innehar mye kreativitet, og det er fint at noen i Hollywood tør å lage en animasjonsfilm for voksne personer.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, fargene er gode og sortnivået er bra. Eneste som skuffet meg var at bildet ikke var så skarpt som jeg forventet det skulle være.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet fyller opp rommet under de større hendelsene i filmen.

Ekstramateriell:
The Booth (9 minutter)
Shock and Awe: How Did This Get Made? (5 minutter)
Line-O-Rama (5 minutter)
The Great Beyond (4 minutter)
The Pitch (3 minutter)
Seth Rogen’s Animation Imaginatorium (1 minutt)
Good Food Gag Reel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.