Visit my YouTube channel here.

Zootopia (2016)

zootropolis

I mean, I am just a dumb bunny, but, we are good at multiplying.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1, Norsk DTS 5.1

Judy Hopps drømmer om å bli en politibetjent, men ingen har tro på henne siden hun er en liten, søt kanin. Utrolig nok klarer hun å bli en politibetjent, men hun blir hele tiden sett ned på og hun får den dårligste jobben en kan ha i politietaten, hun må skrive ut parkeringsbøter. Samtidig etterforsker politiet flere merkelige forsvinningssaker, og Judy Hopps vil bli en viktig brikke i denne oppklaring og hun får god hjelp av en ny venn.

2016 er Walt Disneys store filmår. Zootopia ble en kjempesuksess på kino år. Filmen har til nå tjent over 1 milliard dollar, og det er ikke den eneste filmen til Walt Disney som har klart det i år. Filmen har også fått kjempegode kritikker, så dette vil garantert bli en kjempehit også på videomarkedet.

Det er lett å bli forelsket i universet man besøker her. På papiret ser dette ut som en helt vanlig animasjonsfilm med søte dyr. Det viktigste for meg er at filmen er like god for voksne som barn, og heldigvis er Zootopia en film for alle aldersgrupper, men jeg kan si det sånn at noe av humoren kan sikkert være litt vanskelig å forstå for de aller yngste barna. Jeg tenker spesielt på Gudfaren-referansene.

Zootopia har en søt historie å fortelle når en kanin blir venner med en rev. Rever i dette universet blir sett ned på, og en merker at universet i Zootopia kan minne oss om vonde tidsepoker i verdenshistorien. Disse to etterforsker mystiske forsvinningssaker, og det viser seg at noen har onde planer.

Filmen har flere morsomme øyeblikk, min favorittscene er når protagonisten sammen med sin venn besøker biltilsynet der det kun jobber dovendyr. Jeg lo så tårene trillet flere ganger, dette er humor jeg elsker!

Skurken i filmen er det svakeste leddet, det merker man når man har fulgt Judy Hopps og Nick Wilde, altså kaninen og reven, i en god stund. Det er her filmen er på sitt sterkeste med å skape et herlig univers man har lyst til å utforske mer.

Det jeg fryktet mest var at Zootopia kunne mangle kreativitet, og selv om historien ikke byr på noen overraskelser, så likte jeg universet i Zootopia. Jeg følte at jeg besøkte et nytt univers med nye ideer. Her kan man utforske mye mer, så det vil nok komme flere oppfølgere.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er selvfølgelig klart, skarpt med gode, dype farger. Det er ikke noe annet enn å si at bildekvaliteten er perfekt!

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet fyller opp rommet flere ganger underveis med klar og detaljert lyd.

Ekstramateriell:
Forskning: Et virkelig eventyr (10 minutter)
Opprinnelsen til en dyrisk historie (9 minutter)
Zoologi: De runde bord (18 minutter)
Lydtropolis (5 minutter)
Z.P.D. rettsmedisinske arkiv (3 minutter)
«Try Everything» Musikkvideo med Shakira (3 minutter)
Utelatte karakterer (3 minutter)
Utelatte scener (20 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.