Visit my YouTube channel here.

Warcraft (2016)

warcraft-the-beginning

Ragnar Lothbrok tar opp kampen mot slemme orker.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

Slemme orker fra en annen dimensjon har ødelagt sin egen verden, og nå forsøker de å finne en ny plass der de kan være en stund før de ødelegger denne plassen også. Men her er de ikke velkomne, for her er det mennesker som styrer og de har ikke tenkt å gi opp med det første.

Warcraft er selvfølgelig basert på den meget populære spillserien. Filmen er regissert av Duncan Jones, og i hovedrollene finner vi Travis Fimmel, Paul Patton, Ben Foster og Dominic Cooper.

Nå har ikke undertegnede spilt spillene, det er ikke min type spill. Det skal sies at jeg gledet meg til å se denne filmen, for jeg elsker fantasifilmer og konseptet virket interessant.

Det beste med hele filmen er faktisk orkene. I denne leiren er det hele tiden konflikter, noen har fått nok av styringen til lederen for orkene som er maktsyk og han dreper det som kan drepes.

Når det gjelder menneskene i filmen er ikke de særlig interessante i det hele tatt. Dessverre føles de ut som pappfigurer, det blir helt annerledes når filmen fokuserer på det som skjer i leiren til orkene.

Etter det jeg har lest var ikke regissør Duncan Jones helt fornøyd med sluttresultatet. Det forstår jeg godt, for det er noe som mangler her. For det første burde filmen vært lengre, den er best når det skjer dramatikk i leiren til orkene. Filmen er veldig mørk når vi følger orkene, jeg elsket atmosfæren i denne leiren og karakterene vi møter.

Midtveis inn i filmen merket jeg at flere scener manglet. Plutselig får filmen hastverk, det merker man på rytmen for plutselig går ting for fort unna og det går dessverre ut over historiefortellingen som til da har vært svært god.

Det jeg synes faktisk var minst interessant var actionscenene i filmen. Det er lite nytt å hente når det gjelder action i Warcraft, dette her har man sett før og mye bedre og kreativt. Jeg trodde selvfølgelig at det skulle være omvendt, at det var actionscenene som skulle være det beste og ikke selve historien i Warcraft. Men her er faktisk historien og orkekarakterene mye mer interessant og spennende enn actionscenene.

Warcraft føles ikke ut som en hel film. Dette er først og fremst en introduksjonsfilm der man blir kjent med de sentrale karakterene i dette universet. For når rulleteksten dukker opp føler man seg litt snytt, for hvis det ikke blir en eller flere oppfølgere så skjønner jeg heller ikke poenget med å ha laget den første filmen.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildet er klart og detaljert med varme farger. Sortnivået er også topp. Eneste minuset er at bildet ikke er så skarpt som jeg forventet det skulle være.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet i Warcraft er varmt og behagelig å høre på. Sidehøyttalerne blir ofte tatt i bruk og rommet blir fylt opp med et deilig og varmt lydspor man sjeldent hører om dagen. Minuset er at jeg savnet mer aggresjon.

Ekstramateriell:
Deleted/Extended Scenes (14 minutter)
Gag Reel (3 minutter)
The World on Warcraft on Film (29 minutter)
Origin Story (5 minutter)
The Fandom of Warcraft (7 minutter)
Warcraft: Bonds of Brotherhood Motion Comic (54 minutter)
Warcraft: The Madame Tussauds Experience (5 minutter)
ILM: Behind the Magic of Warcraft (3 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: