Visit my YouTube channel here.

Ice Age: Collision Course (2016)

istid-5-bd

Manny og gjengen må redde Jorden.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1, Norsk DTS 5.1

En asteroide nærmer seg Jorden, og Manny og gjengen er det eneste håpet for å stoppe undergangen. De får hjelp av en gammel kjenning som er svært eksentrisk og merkelig, og på veien møter de andre merkelige dyr.

Nå er dette den femte filmen i denne serien, og en merker at nå har man gått tom for ideer. Jeg har alltid likt denne serien, men jeg kan ikke si at jeg er helt likte utviklingen i den femte filmen.

Det blir lite fokus på en god og engasjerende historie. Det Ice Age: Collision Course fokuserer på er humor, mange karakterer og kaos. Heldigvis lo jeg noen ganger, filmen er sjarmerende, men noe er galt når ekornet som er uheldig kun er irriterende og ikke morsom i denne filmen. Han har alltid vært et sjarmtroll, men i denne filmen blir han kun irriterende i lengden.

Det dukker opp tre anonyme skurker i filmen som er direkte svake. De er anonyme og mangler personlighet. Mye av dialogen som skal få oss til å le er grusom, man får følelsen av at skaperne av filmen skrev manuset i løpet av noen få timer.

Det dypeste man finner i Ice Age: Collision Course er at datteren til Manny skal gifte seg. Manny har selvfølgelig problemer med å gi slipp på sin datter, og han ser ned på sin kommende svigersønn. Det er all dybden man finner her, det må jeg si var veldig skuffende. Måten de kommer nærmere innpå hverandre er mildt sagt elendig, her lukter det latskap lang vei.

Ice Age: Collision Course er en film som vil fungere best for de yngre barna. Det er humoren som er i førersetet, for oss voksne er det ikke så mye å hente her når det gjelder historien som blir fortalt. Det blir først morsomt for oss voksne når Manny og gjengen møter noen andre dyr som har levd noen hundre år. Først da trakk jeg på smilebåndet, men også her er det mye av humoren som ikke helt fungerer optimalt for oss voksne.

Ser man tilbake og sammenligner Ice Age: Collision Course med den første filmen, så kan man få lettere sjokk når man ser hva slags historie denne filmen har å fortelle.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er selvfølgelig perfekt. Bildet er klart, skarpt med nydelige farger som får frem smilet. Dette er en godbit for øynene.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet fyller opp rommet under større hendelser. Sidehøyttalerne og bakhøyttalerne blir brukt på en god og effektiv måte når det først skjer noe i side og bakhøyttalerne. Lydsporet er behagelig å høre på, jeg savnet litt mer trykk og aggresjon.

Ekstramateriell:
Scrat: Spaced Out – Mini-Movie (15 minutter)
The Story So Far (13 minutter)
Scratasia: Scrat’s Solo Adventures (4 minutter)
Mystery Of The Scratazons (5 minutter)
The Science Of It All (9 minutter)
Star Signs Of The Animal Kingdom (5 minutter)
Sing-a-long (4 minutter)
Gallery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.