Visit my YouTube channel here.

The Hunting Party (2007)

the-hunting-party.jpg

Hvordan kan tre journalister finne en av verdens mest ettersøkte krigsforbrytere? Jo, de leter.

Regissør Richard Shepard er en litt spennende regissør. Hans siste spillefilm var den lille perlen The Matador med Pierce Brosnan. Denne gang har han fått med seg Richard Gere og Terrence Howard. Sammen med en tredje person reiser de ned til Serbia for å finne en av verdens mest ettersøkte krigsforbrytere. Det ender med at alle tror disse tre journalistene er CIA-agenter, og det skaper trøbbel.

Det er veldig mye som foregår i verden som vi vanlige mennesker ikke vet om. Richard Shepard retter søkelys på krigsforbrytere og hvorfor de ikke er så lette å fange. Samtidig gir han et skikkelig ballespark til NATO, UN og CIA.

Jeg ble litt overrasket over at Richard Shepard blandet komedie inn The Hunting Party, for jeg så for meg en mørkere film. Jeg elsket humoren i The Matador, men her følte jeg at den var upassende og at filmen kunne ha vært en skikkelig godbit hadde han droppet humoren og konsentrert seg mer om grusomhetene og jakten på en krigsforbryter. Det blir for mye tull underveis etter min mening.

Skuespillerne i filmen gjør en god jobb, og det er Terrence Howard som er den absolutt beste her. Sammen med Richard Gere er det disse to som er trekkplasteret, men Richard Gere passer ikke inn her i det hele tatt. Jeg har alltid hatt store problemer med Richard Gere som skuespiller. Han er så glatt og lite troverdig i mine øyne, og det beviser han igjen her. Det er noe med øynene og hans kroppsspråk som ikke er troverdig når han skal reagere følelsesmessig. Det er så falskt og svakt det han presterer, og han burde kun holde seg til lette kjærlighetsfilmer. Der passer lette glatte Richard Gere bedre inn.

The Hunting Party er en grei film, men det blir en film som havner mellom to stoler. Richard Shepard gjorde en tabbe med å blande komedie i en så alvorlig historie. Historien er interessant, og denne filmen kunne ha vært virkelig spennende. Richard Shepard klarer i det minste å rette søkelys på hvordan en del av krigsforbryterne i verden slapper av etter sine grusomheter, selv om de er ettersøkte med en god dusør som belønning. Tid til å skrive bøker har de også.

6

One thought on “The Hunting Party (2007)”

  1. Dessverre rimelig skuffende. Bosnjakene (de bosniske muslimene) blir fremstilt på en særdeles lite realistisk måte, der alle kvinnene går i gammeldagse nasjonalantrekk og alle uten unntak går med slør på hodet, altså gis det heller et innblikk i Bosnia anno 1800, og ikke 2000. Det provoserer meg skrekkelig. Bosnjakene går kledd som alle andre europeiske folkeslag, og slør bruker kun en liten prosentandel, blant de unge svært, svært få! Bosnia-Hercegovina er et moderne land i Europa, riktignok med en noe haltende økonomisk situasjon, og med tidvis politisk uro! Men det gjør naturligvis amerikanerne i sin iver etter å skape kontraster og gjøre det ueksotiske eksotisk, det kjente fremmed, et filmtriks på bekostning av Bosnias rennome!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.