Visit my YouTube channel here.

Sing (2016)

Syng alle sammen, syng!

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos, Norsk Dolby Digital 5.1

En koalabjørn arrangerer en sangkonkurranse for å redde teateret sitt. Men det deltagerne ikke vet er at pengesummen som vinneren av konkurransen vil få ikke helt stemmer, og flere av deltagerne sliter med sitt i hverdagen. Hvem vil stå igjen som vinner, eller vil alle sammen bli vinnere i en tøff hverdag?

Sing er regissert av Garth Jennings (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, Son of Rambow), og skuespillerne som gir sine stemmer til de forskjellige karakterene i filmen er skuespillere som Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane, Scarlett Johansson, John C. Reilly og Taron Egerton.

Sing er en lett underholdningsfilm for hele familien. Den har ikke så mye budskap, vi følger utvalgte karakterer som skal delta i en sangkonkurranse og de fleste av karakterene ønsker å følge drømmen sin selv om andre rundt dem trenger dem.

Nå er ikke dette en dyp film, men den klarer å underholde både voksne og barn. Vi møter mange forskjellige dyr som er søte på sin måte, men jeg må si at jeg savnet mer kreativitet her når det gjelder dyrene. For jeg synes ikke dyrene var så forskjellige som personligheter, jeg elsker animasjonsfilmer med dyrearter, men da forventer jeg også litt mer kreativitet og at skaperne klarer å gi karakterene sine mer personlighet.

Filmen byr heller ikke på de store latterkulene, filmen er mer sjarmerende enn morsom. Sangnumrene består selvfølgelig av kjent popmusikk som jeg ikke helt setter pris på, men nå er dette først og fremst en film for de yngre barna med litt dårlig musikksmak. Det hadde ikke skadet med mer rock som passer perfekt i disse filmene, for rock får ut mer følelser enn tam og sjelløs popmusikk.

Sing er ikke en nyskapende animasjonsfilm som finner på noe nytt, men den holder hodet over vannet og hele familien kan kose seg på en søndagskveld med sjarmerende underholdning.

Bilde: 10/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, skarpt og fargene er dype og perfekte. Dette er helt klart referansekvalitet!

Lydsporet er litt lavt, så man må justere litt på volumet på forsterkeren. Da blir dialogen klar og tydelig, og lydsporet klarer i enkelte scener å fylle opp rommet, men jeg forventet mer når det ble spilt musikk. Lydsporet blir for snilt.

Ekstramateriell:
The Sing Network (13 minutter)
Character Profiles (12 minutter)
Sing & Dance! (7 minutter)
The Making of Sing (5 minutter)
Finding the Rhythm (3 minutter)
Music Videos
The Best of Gunter (1 minutter)
Mini-Movies (18 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.