Visit my YouTube channel here.

Despicable Me 2 (2013)

grusomme meg 2

Gjett hvem som er tilbake?

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1, Norsk DTS 5.1
Undertekst: Norsk

Gru forsøker å være snill når han forsøker å finne en ny superkriminell mesterhjerne som myndighetene er ute etter. Samtidig faller han for sin partner som hjelper ham med oppdraget.

Nå var ikke undertegnede er en stor fan av den første filmen, jeg falt ikke for protagonisten og hans historie. Jeg forventet heller ikke så mye nytt i oppfølgeren, men jeg var litt nysgjerrig med tanke på hvor mye penger Despicable Me 2 tjente på kino. Despicable Me 2 er en av de største kassasuksessene på kino i 2013, men det behøver ikke å bety så mye når vi kommer til ordet kvalitet. Unger er unger, de er nok forelsket i de små, gule skapningene som blir kalt minions.

Problemet med Despicable Me 2 er at den blir altfor barnevennlig. Filmen er ikke morsom i det hele tatt for voksne personer med normal sans for humor. Jeg, som så mange andre, elsker animasjonsfilmer, men det er viktig at den både treffer de yngste og de eldste med humoren og historien. Despicable Me 2 klarer ikke noen av delene. Det er sjeldent jeg ser animasjonsfilmer med så lite og dårlig humor for voksne personer, jeg ville så gjerne le høyt og kose meg med filmen, men det holder ikke bare med en sjarmerende høne som stjeler showet. Det må noe mer til, det er det Pixar er gode på når alt stemmer.

Despicable Me 2 er en grunn og ganske så kjedelig animasjonsfilm som ikke gidder å forsøke å skape noe nytt eller utfordre den første filmen. Her tråkker man i de samme fotsporene som den første filmen etterlot seg. Trygghet får inn penger hvis den første filmen ble populær blant de yngste, men hva med oss voksne da? Jeg likte f.eks. ikke den første Madagascar-filmen, men de to neste falt i smak da de turte å ta steget videre og da ble humoren bedre for oss voksne.

Jeg merket at jeg fikk nok etter halvspilt tid, tiden gikk svært så sakte unna i den siste halvdelen. Jeg kan skjønne at de yngste barna vil bli sjarmert av de små gule skapningene man finner i Despicable Me 2, men jeg kan ikke fatte at noen voksne vil falle for de grunne karakterene og den vesentlig mangelen, mangelen på humor.

Dette er en film for de yngste barna, ferdig med den saken.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er strøkent, skarpt med varme, dype farger. Det blir ikke bedre enn dette.

Dialogen er klar og tydelig, og det er litt trykk i lydsporet, men det er for lite action i filmen så lydsporet får ikke lov til å herje så mye som jeg kunne ha ønsket.

Ekstramateriell:
Mini-Movies: Puppy (5 minutter), Panic in the Mailroom (4 minutter), Training Wheels (4 minutter)
Making of the Mini-Movies (6 minutter)
Deleted Scenes – Gruties (1 minutt)
The Minions (3 minutter)
Evil Minions (4 minutter)
A Gru-Some Transformation (5 minutter)
El Hombre Malo: The Villany of El Macho (4 minutter)
Gru’s Girls (6 minutter)
Gadgets Galore (4 minutter)
Commentary

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: