Visit my YouTube channel here.

The Smurfs 2 (2013)

the smurfs 2

En skikkelig Smurfefjert.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1, Norsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

Gargamel har igjen onde planer. Han kidnapper Smurfeline slik at han kan forvandle sine skapninger som kalles rampene til å bli blå. Planen er å sanke smurfesessensen fra rampene, men da må først Smurfeline gi fra seg hemmeligheten som hun bærer på.

Den første filmen ble en stor suksess for Sony. Det til glede for de yngre barna, og til forargelse for voksne som måtte være med barna på kino, for den første filmen fikk hard medfart blant kritikerne og magien uteble for voksne som vokste opp med animasjonsserien. Jeg har ikke sett den første filmen, jeg har bare hørt hva andre filmfans har sagt. Jeg kan se poenget deres, samtidig er ikke oppfølgeren så dårlig som mange vil ha det til, det kommer jeg mer tilbake til.

Økonomisk sett skuffet nok The Smurfs 2 sammenlignet med den første filmen som gjorde det svært bra på kino. Mulig at barna og spesielt voksne visste hva som ventet når Sony lanserte oppfølgeren, og at det ble for mange barnefilmer som ble satt opp på kino i sommer. Filmen tjente inn 1,2 milliarder norske kroner mindre enn den første filmen. The Smurfs 2 ble ikke en fiasko, den går fint i pluss, men Sony ville nok hatt litt mer i pengekassen.

Som nevnt har jeg ikke sett den første filmen i serien. The Smurfs 2 er helt klart en film for de aller yngste barna, oss voksne vil ikke få mye ut av The Smurfs 2. Filmen er selvsagt energisk med mange påfunn, jeg er sikker på at veldig mange barn vil like dette da de ikke krever så mye av filmene de ser.

Det jeg likte mest med filmen er når smurfene befinner seg i sitt eget lille univers. Når de får kontakt med vanlige mennesker så fungerer ikke filmen like godt, det vil si alle mennesker unntatt den onde trollmannen og forholdet mellom far og sønn. Han er bare herlig, jeg skjønner hvorfor voksne sier at han er den eneste grunnen for voksne til å se The Smurfs 2. Han er hjertet og sjelen i The Smurfs 2, uten han hadde dette vært begredelige greier for oss voksne.

The Smurfs 2 er en grei film for de aller yngste barna, men kun de yngste barna. Filmen har sine små budskap og sin enkle humor som ikke fungerer på oss voksne. Manuset snakker vi ikke om, igjen, dette er en film for småunger og de fleste tror jeg vil like filmen og det søte budskapet. Derfor gir jeg en karakter på 5, jeg forsøkte å se filmen slik de yngste barna ville gjort, ikke gjennom voksnes øyne. Da blir sikkert karakteren for lav, det får så være.

Bilde: 10/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er krystallklart, og det ser veldig naturlig ut med gode, varme farger.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer veldig mye i The Smurfs 2, og lydsporet er veldig behagelig å høre på. Men lyden klarer aldri helt å fylle opp rommet, det blir litt for snilt.

Ekstramateriell:
Pappas Lille Jente – Smurfelines Reise (6 minutter)
Animerte Azrael (3 minutter)
Bortklipte Scener (4 minutter)
Rampenes Utvikling (4 minutter)
En Myk Og Deilig Venn – Azraels Hale (5 minutter)
Rampene! Fortellingen Om Hackus Og Vexy (6 minutter)
Smurf-O-Vision 2 App

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: