Visit my YouTube channel here.

Monsters University (2013)

monster university

Her skal det skremmes!

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk Dolby TrueHD 7.1, Norsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

I Monsters University følger vi Mike og Sullivan der de begge begynner på monsteruniversitetet. Begge vil bli monstre som skremmer unger, men veien til å bestå eksamen blir lang og tøff og de liker hverandre heller ikke.

Pixar fortsetter å lage oppfølgere til sine kassasuksesser. En merker nå at de har snart gått tom for ideer. Hjertet er borte vekk, og det er kun penger som styrer skuta. Det er trist, og hvis de snart ikke finner tilbake gløden og oppfinnsomheten de en gang hadde, kan det hende at kvalitetsskuta vil synke, da tenker jeg på oss voksne og hva vi forventer av en Pixar-film.

Jeg kan ikke si at Monsters University føltes ut som en ekte oppfølger. Det er noe med historien og karakterene som blir introdusert som gjør at jeg følte at jeg så en film som normalt sett skulle lanseres rett på hjemmevideo. Monsters University er en prequel til Monsters, Inc, det vil som vanlig si at historien i Monsters University finner sted før historien i Monsters, Inc.

Det er mange nye karakterer her som blir introdusert. Men ingen av dem har noe særlig personlighet. Humoren som jeg elsket i den første filmen, finner man ikke her. Jeg lo ikke høyt en eneste gang, det ble kun et snøft her og der. At jeg ikke lo høyt var den største skuffelsen da jeg elsker de sentrale karakterene man ble kjent med i den første filmen.

Noe som også er merkelig er historien og hvordan man velger å avslutte den. Her følger man de to sentrale karakterene gjennom tykt og tynt, og slutten er ikke tilfredsstillende i det hele tatt. Med tanke på den slappe slutten, så skjønner jeg heller ikke så mye av poenget med historien. Joda, vi ser hvordan Mike og Sullivan blir bestevenner, men for min del så følte jeg at hovedhistorien i filmen var det viktigste. Det var nemlig å vinne konkurransen, ikke vennskapet mellom Mike og Sullivan, der bommet man litt.

Monsters University er mest myntet på de yngste barna. Er det noe Pixar er kjent for så er det at alle kan kose seg med filmene deres. Nå virker det som om den tiden snart er forbi, for igjen, hvor har det blitt av gleden av å glede andre med kreativitet og glede? Penger er alt roten til vondt, pengene er i ferd med å drepe Pixar, for nå gidder de snart ikke lenger å sette krav til seg selv så lenge de kan tjene gode penger på halvhjertede filmer som Monsters University.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er perfekt med fantastiske farger. Det er en nytelse å se på, Monsters University må bare nytes på Blu-ray Disc!

Dialogen er høy og tydelig. Lydsporet er detaljert som fyller opp rommet flere ganger. Det er også mye trykk i lydsporet når det først blir noe fart og spenning her.

Ekstramateriell:
Kortfilm: The Blue Umbrella (7 minutter)
Audio Commentary

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.