Visit my YouTube channel here.

47 Ronin (2013)

47 ronin

Hevn banker på døren.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

47 ronins er ute etter hevn etter at de mistet sin leder, for han ble forhekset og straffet med døden.

47 Ronin var en av de største fiaskoene i 2013 på kino. Filmen kostet litt over 1 milliarder norske kroner å lage, og den tjente kun inn rundt 900 millioner kroner. Dette var en film jeg uansett gledet meg til å se da jeg er veldig interessert i asiatisk film, og jeg gir aldri opp håpet om at Hollywood vil klare å lage en god asiatisk film.

Men filmen var ikke særlig god. Har man sett veldig mange asiatiske filmer og vet litt om japansk kultur og tradisjoner, så vil man blir litt fornærmet over 47 Ronin og teskjeen den bruker for å mate seerne med informasjon på den lettvinte måten der karakterene hele tiden forklarer oss om tradisjonene på den tiden når samuraier var kule.

Alle skuespillerne prater engelsk, og man finner noen av de fineste og beste skuespillerne i Japan. Med fineste mener jeg selvsagt gudinnen Kou Shibasaki, den vakreste kvinne på jord. Samtidig finner vi en av mine favorittskuespillere uansett land, nemlig Tadanobu Asano. Keanu Reeves er dessverre i stille, stirremodus. Da vet alle hva som venter, han sier svært lite, han er mørk og trist og svært alvorlig hele tiden. For en sjarmør!

47 Ronin bruker i starten god tid på å forklare seerne om tradisjonene på den tiden handlingen finner sted i. Det blir ikke mange kampscenene, det tar litt tid før det virkelig skjer noe action på skjermen. Og når det gjelder nærkampene så klippes det raskt slik at det er vanskelig å se hva som foregår på skjermen. Typisk Hollywood-tull!

Og 47 Ronin er virkelig en blodfattig film. Hvis jeg ikke husker helt feil så er det ikke en eneste bloddråpe man kan se i 47 Ronin. Det nærmeste blir vel et lite kutt på fingeren, ellers føltes dette nesten ut som en antivoldsfilm!

Men det handler ikke bare om samuraier, her er det trolldom og magi som jeg ikke forbinder med japansk film eller særlig kultur. Når det dukker opp en heks som forvandler seg til en rev, tenktw jeg på spesielt kinesiske filmer, så jeg lurer på om hjernene bak 47 Ronin er noen idioter som ikke har gjort hjemmeleksene sine.

Hvem i alle dager gir en person 1 milliard norske kroner å lage film for når han ikke har laget en eneste langfilm? Carl Rinsch heter mannen, og han viser oss på en klar og tydelig måte at han ikke helt vet hvordan han skal sette sammen en film og fortelle en interessant historie. Hvem er det Carl Rinsch har overtak på, hva slags hemmeligheter bærer han på når han får 1 milliard norske kroner å lage film for?

47 Ronin er en forvirrende film med karakterer man ikke bryr seg om. Dette er for det meste en mørkere kjærlighetsdrama og karakterer uten personlighet. Jeg vet ikke helt hva man forsøkte å oppnå med 47 Ronin, men en merker godt at dette var en produksjon med mange problemer og det ligger sikkert mange viktige scener igjen i klipperommet, for hele filmen føltes halvferdig ut.

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart og lyst og for det meste skarpt. Fargene skuffet litt, de ble for matte.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er bredt og luftig, her fylles rommet opp flere ganger med god og detaljert lyd.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (8 minutter)
Keanu & Kai (4 minutter)
Steel Fury – The Fights Of 47 Ronin (6 minutter)
Re-Forging The Legend (7 minutter)
Myths, Magic & Monsters – The FX of 47 Ronin (8 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.