Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)

jack ryan shadow recruit

Jack Ryan besøker Russland.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

Vi følger en yngre Jack Ryan som blir rekruttert av CIA. Hans oppgave er å overvåke mistenkelige pengetransaksjoner i kjølvannet av terrorangrepene som fant sted i 2001. Han jobber på Wall Street, og så en dag oppdager han noen merkelige pengetransaksjoner som fører ham til Russland der hans liv hele tiden henger i en tynn tråd.

Det her er den fjerde gangen vi stifter et nytt bekjentskap med en ny skuespiller som spiller Jack Ryan. Harrison Ford har spilt denne karakteren, det samme har Alec Baldwin og Ben Affleck. Nå er det Chris Pine sin tur. Filmen er regissert av Kenneth Branagh, mannen bak filmen Thor (2011), han spiller også skurken i filmen.

En merker godt at selve karakteren Jack Ryan begynner å bli veldig gammaldags. På en måte så trenger vi ikke helt karakter som dette etter Jason Bourne-filmene. For Jack Ryan: Shadow Recruit blir veldig generisk og forsiktig som aldri tar skikkelig av. Det er vel også mye av grunnen til at Jack Ryan: Shadow Recruit ikke ble en kassasuksess på kino.

Filmen burde ha brukt mer tid på oppbyggingen av Jack Ryan. Jeg likte å se de få scenene der han er en helt, men også et vanlig menneske. Men filmen har veldig dårlig tid, jeg lurte på hvorfor den i det hele tatt forsøkte å bygge opp Jack Ryan i det hele tatt når den ikke går mer i dybden på karakteren. Forholdet mellom Jack Ryan og hans kone kunne blitt mer interessant hadde nå ikke filmen begynt å involvere kona for mye i hans jobb.

Det er ikke at Jack Ryan: Shadow Recruit direkte er en dårlig film, det er bare at historien og handlingen blir så generisk at man ikke kjenner pulsen øker når man ser filmen. Man vet hvordan dette vil ende, man kjenner igjen mønsteret og karakterene blir veldig stereotypiske. Jack Ryan skal ikke være en superhelt, det forstår jeg, men jeg forventer litt mer med tanke på det generiske manuset.

Det beste er nok å begrave Jack Ryan som karakter for denne gang når man ikke klarer å skrive et bedre manus. Hvorfor se en Jack Ryan-film, når du kan se filmer som Jason Bourne og Mission: Impossible?

Bilde: 8/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildekvaliteten er litt skuffende. Sortnivået er ganske dårlig, scener som er dårlig belyste ser ganske grøtete ut. Bildet er heller ikke særlig skarpt. Jeg forventer mer av en film som er laget i 2014.

Dialogen er klar, men kanskje litt lav med tanke på resten av volumet som øker drastisk når det skjer noe action på skjermen. Da sparker lydsporet godt fra seg, lyden har mye krefter og lydsporet er bredt og luftig og fyller opp rommet flere ganger med god og detaljert lyd.

Ekstramateriell:
Deleted & Extended Scenes (5 minutter)
Jack Ryan – The Smartest Guy In The Room (14 minutter)
Sir Kenneth Branagh – The Tsar Of Shadow Recruit (10 minutter)
Jack Ryan – The Thinking Man Of Action (5 minutter)
Old Enemies Return (21 minutter)
Audio Commentary

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.