Jack Reacher (2012)

jack reacher

Jack Reacher, mannen som spiser baller til frokost.

Bilde: 2.35:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

En snikskytter dreper fem personer, og han blir arrestert av politiet. Under et avhør så dukker navnet Jack Reacher opp, og det tar ikke lang tid før Jack Reacher forsøker å finne ut om personen som politiet har arrestert har drept de fem uskyldige menneskene og hvorfor han gjorde det. Han får hjelp av snikskytterens forsvarsadvokat som hele tiden har presset Jack Reacher for å hjelpe henne med å løse saken.

Jack Reacher er en god actionthriller, men den har sine problemer. Spesielt er spilletiden for lang, og historien byr ikke på noe nytt. Jack Reacher minte meg om en skandinavisk actionthriller med et høyere budsjett, og en typisk actionthriller fra 70-tallet som tar ting med ro.

Historien er ganske dårlig, det merker man da det egentlig skjer svært lite i filmen. Den stopper opp flere ganger uten at det er så mye spenning her da Tom Cruise selvsagt sparker ræv og baller uten problemer. For når heltene har løst saken, og man tenker tilbake på historien og skurkene, så føltes det ut for meg som om jeg så årets, The International.

Åpningssekvensen er det kvalitet over. Spesielt når snikskytteren bruker god tid på å plukke ut de han skal drepe. Hele åpningssekvensen skaper en uhyggelig nerve da det ikke blir sagt et eneste ord før politiet arresterer den antatte snikskytteren. Den siste store actionsekvensen er også bra koreografert. Robert Duvall stjeler showet som den fantastiske snikskytteren som hjelper Tom Cruise med å sette skurkene på plass.

Filmen har også en herlig og kreativ scene som finner sted i et baderom der Jack Reacher hviler seg litt i et badekar. Dette er en genial scene og filmens mest humoristiske innslag. Jeg likte også den lange biljakten som nok har blitt inspirert av Bullitt med Steve McQueen i hovedrollen. Det lukter veldig mye 70-tallet av Jack Reacher.

Werner Herzog får ikke så mye skjermtid, men det er selvsagt artig å høre hans fantastiske stemme og se hans kalde ytre. Han overspiller på en herlig måte, jeg lo godt på slutten når han holder sin lille tale. Det artigste er at hans karakter er helt ubrukelig. Han liker å fortelle historier, og han liker ikke fingrene sine. Utover det er han til ingen nytte i filmen, det ser man virkelig i sluttminuttene.

Tom Cruise og Rosamund Pike holder ikke akkurat stor avstand når de prater, det ble faktisk distraherende i lengden. Jeg ventet hele tiden på at de skulle rive av klærne på hverandre allerede første gang de møtes. Hold avstand folkens!

Jack Reacher er en lang film som blir litt langtekkelig da skurkene blir for svake og anonyme, det gjør at man aldri føler at helten er presset. Som sagt er historien ganske dårlig og veldig enkel, dette her har vi sett så mange ganger før. Men Jack Reacher er verdt å se hvis du er fan av Tom Cruise, og det er i det minste noen gode actionsekvenser i filmen. Men i mine øyne skulle filmen vært trimmet ned med en halvtime. Da hadde den fått en helt annen rytme, og det til det bedre.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 7/10

Bildet er skarpt, detaljert og nydelig å se på. Sortnivået sitter også som det skal. Full pott, ikke noe mer å si.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet trykker godt fra seg når det blir avfyrt skudd, og alle kanalene får mye å jobbe med under de større actionsekvensene. Dette er et bra lydspor som har fanget opp det meste av detaljer. Eneste jeg savnet var litt ekstra trykk og bass under skuddvekslinger og når biler krasjer. Dette lydsporet satser først og fremst på klar og detaljert lyd. Biljakten og lyden av motoren til bilen Jack Reacher kjører er bare nydelig å høre på!

Ekstramateriell:
You Don´t Mess With Jack Reacher – Combat And Weapons (10 minutter)
When The Man Comes Around (27 minutter)
The Reacher Phenomenon (11 minutter)
Commentary by Tom Cruise and Director Christopher McQuarrie
Commentary by Composer Joe Kraemer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.