Visit my YouTube channel here.

The Master (2012)

the master

I don’t think Freddie is as committed to the cause as the cause is committed to him.

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger en mann som blir tatt opp av en sekt som forsøker å hjelpe ham. Lederen for sekten gir ikke opp denne mannen, men han stanger mot en hard vegg.

Alle som elsker film gleder seg når regissør Paul Thomas Anderson kommer med en ny film. I The Master retter han fokus på en sekt og en mann som er i knestående og som ødelegger livet sitt. Han er en alkoholisert mann som stadig havner i trøbbel. Sektlederen forsøker å rekruttere ham, men han finner ut etter hvert at han leker med ild. Men ligger det noe mer bak siden lederen for sekten har falt for denne mannen? Er det misunnelse på gang også?

Jeg kan ikke si at The Master ga et like dårlig inntrykk av en sekt som den vi ble kjent med i filmen, Martha Marcy May Marlene. Lederen for sekten bryr seg om denne alkisen som er en hard nøtt å knekke. Men det kan også virke som om sektlederen ønsker delvis at han kan leve litt på måten som Freddie Quell gjør.

Dette er først og fremst skuespillernes film. Her har man tre gode skuespillere som virkelig leverer varene. Joaquin Phoenix er nesten ikke til å gjenkjenne i rollen som den sinte alkisen Freddie Quell. Han er direkte stygg, og styggere blir han utover i filmen. Philip Seymour Hoffman trenger jeg ikke å skrive noe om, han er kongen. Kjemien mellom ham og Joaquin Phoenix er fantastisk å bevitne, det oser klasse fra første scene de møtes. Det artige er Amy Adams som er den som trekker i trådene, og som virkelig er den dominerende. Det er hun som er den stygge og dominerende ulven man blir skremt av.

Det man forbinder med Paul Thomas Anderson får man se og høre i The Master. Filmmusikken står aldri stille, kamerabruken er fantastisk, vi får se noen fantastiske vakre bilder som man setter på pause for så å drømme seg bort. Som vanlig kommer vi godt innpå karakterene med nærbilder av ansiktene til skuespillerne. Dette gjør filmen mer ekte og skitten i enkelte scener.

Dette er en solid og svært velspilt film som tok meg litt på senga da jeg trodde den skulle være svært negativ mot sekter. Det jeg fikk ut av filmen var en ressurssterk mann som forsøkte å hjelpe en som lå nede på bakken, for de fant tonen da den ene hadde noe den andre var misunnelig på, nemlig frihet og valg. Problemet er bare at mannen er selvdestruktiv og ganske ødelagt. Da er det kanskje bedre å være fanget i sitt eget nett.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildekvaliteten er svært god. Jeg så litt flimmer i enkelte scener, ellers er dette gode saker med et klart og detaljert bilde som veksler mellom kjølig og varme farger.

Dialogen er tydelig, men i enkelte scener kan stemmene bryte litt opp når det blir høylytte diskusjoner. Lydsporet benytter seg mest av de tre kanalene foran.

Ekstramateriell:
Behind the scenes (8 minutter)
Deleted scenes (20 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.