Visit my YouTube channel here.

Drunken Master (1978)

drunken master

Vin gjør deg sterk!

Drunken Master var Jackie Chan og Yuen Woo-ping sitt store gjennombrudd. Yuen Woo-ping og Jackie Chan hadde det samme året spilt inn en annen film i sammen, Snake in the Eagle’s Shadow, og den filmen fikk mye skryt. Når Drunken Master ble lansert var deres fremtid sikret, for dette er en utrolig vellaget kampsportfilm.

Historien byr ikke på noe nytt der vi følger Wong Fei-Hung som en dum og arrogant ung mann som blir sendt til en alkoholisert boms som skal trene ham i ett år. Da er det mange treningssekvenser som er noe av det viktigste i denne type filmer der vi ser en ung mann blir sterkere og bedre i kung fu. Spesielt nå han lærer kung fu i fylla. Det som er litt artig med denne filmen er at rollefiguren til Jackie Chan heter Wong Fei-Hung. Det er den legendariske mannen Jet Li spilte i Once Upon a Time in China-filmene. Snakk om to motsetninger! En klok og fisefin mann, en fordrukken idiot.

Kampscenene er utrolige. Alle rollefigurene har sine sterke sider og de eier ikke minst personlighet. Den aller siste kampen mellom Jackie Chan og Hwang Jang Lee er en av tidenes beste kampscener som er festet på filmrull. Jackie Chan har jeg aldri sett mer smidig og lett, Hwang Jang Lee er en jævel til å sparke. En energisk og variert sluttkamp mellom disse to motstandere er prikken over i-en i Drunken Master.

Drunken Master er en kampsportklassiker. En viktig film som satt Jackie Chan og Yuen Woo-ping på kartet, og det med god grunn. For en film!

10

2 thoughts on “Drunken Master (1978)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.