Visit my YouTube channel here.

Snake in the Eagle’s Shadow (1978)

Cat’s Claw!

Nå var det på tide å se noen av mine gamle favorittfilmer med Jackie Chan fra 70 og starten av 80-tallet. Filmene jeg snakker om er de gode gamle kung fu filmene til Jackie Chan, der kjennemerket er lange kampscener. Dette er filmene jeg vokste opp med, og de har en spesiell plass i hjertet mitt.

Regissør er mesteren Yuen Woo-ping, og i hovedrollene finner vi Jackie Chan og Jang Lee Hwang. Snake in the Eagle’s Shadow har alltid vært en liten favorittfilm. Det er fremdeles en god film selv om den har sine mangler. Det jeg savner i filmen er litt mer humor. Filmen er ganske trist i starten der Chien Fu ikke kan slåss, og han blir brukt som boksesekk. Så treffer han gamlefar Pai Cheng-Tien, og han begynner å trene kung fu. Det Chien Fu ikke vet, er at det er noen personer som ikke setter pris på stilarten Chien Fu trener. Og de er ute etter å drepe alle som kan denne stilarten.

Det er ikke mye humor i Snake in the Eagle’s Shadow, og det er det jeg savner mest. Den varme og gode humoren Jackie Chan er kjent for mangler her. Humoren jeg savnet kom i neste film han medvirket i, klassikeren Drunken Master. Drunken Master kom ut samme år som Snake in the Eagle’s Shadow.

Kampscenene er bra, men nå synes jeg de blir litt for langtekkelige. Jeg savner mer variasjon der Jackie Chan tar i bruk omgivelsene rundt seg som våpen. Men nå er dette en gammeldags kung fu film, så her er det mann mot mann som gjelder i lange kampscener. Kjennemerket i denne type filmer er at hovedkampen og den beste slåsskampen er på slutten av filmen. Den siste kampen i Snake in the Eagle’s Shadow er meget bra, men altfor kort.

Sjarmen med denne type filmer er når helten blander forskjellige stilarter og banker skurken. Chien Fu blander inn litt katteklør i sin stilart, og når han bruker denne teknikken hører man en sint katt. Harry er det, men morsomt blir det likevel.

Jackie Chan medvirket i Snake in the Eagle’s Shadow og Drunken Master det samme året, 1978. Det var året Jackie Chan fikk sitt store og fortjente gjennombrudd. Etter Snake in the Eagle’s Shadow fulgte det mange klassikere.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.