Visit my YouTube channel here.

Plastic City (2008)

plastic city

Piratkopier.

Plastic City er en meget forvirret film jeg ikke skjønte helt. Hele filmen føltes meningsløs. Her har vi gangstere, piratvirksomhet og korrupsjon i alle ledd. På slutten blir Plastic City for filosofisk med scener som ikke hører hjemme i filmen. Jeg skjønner rett og slett ikke hva regissør Nelson Yu Lik-wai prøver å fortelle oss. Vi skal alle dø, det vet vi, spesielt skurker lever farlig hver dag.

Med tanke på at filmen har to gode skuespiller som Anthony Wong Chau-Sang og Jô Odagiri, skulle man tro at manuset var ganske bra. Men selv ikke de to overbeviser, det er jo pokker meg ikke rart når karakterdybden forsvinner i en håpløs historie og filosofiske tendenser. Høydepunktet er et gjengoppgjør på slutten av filmen som minner meg veldig mye om kampsekvensene i 300, bare mye dårligere utført. Et stort irritasjonsmoment er at de to hovedrolleinnehaverne er dubbet når de snakker portugisisk. Dubbingen er så tydelig at det ødelegger mye av opplevelsen. Dubbing er et onde verden klarer seg uten!

Plastic City er en av de mest forvirrende filmer jeg har sett. Regissør Nelson Yu Lik-wai burde overlate regissørstolen til andre, for hans dømmekraft er ikke god når manuset er pill råttent. Plastic City var en gedigen skuffelse uten mål og mening.

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.