Visit my YouTube channel here.

Besieged City (2008)

Hvem drepte Panadol?

Besieged City tar for seg mobbing, valg og oppvekst. Det er en ungdomsfilm der vi følger to brødre. Yngstemann blir mobbet av alle og den eldste broren støtter ikke opp sin lillebror. De kommer fra et dårlig hjem med en far som drikker og en mor som gir blaffen i hvordan det går med dem. Den yngste broren treffer andre ungdommer som alle kommer fra et dårlig hjem. De har kun hverandre, men for å overleve må de ty til kriminalitet. Det ender med et drap der den yngste broren sier at han gjorde det. Men det er noe som ikke stemmer, så den eldste broren må finne ut hva som virkelige hendte den dagen.

Besieged City er en film som har mye godt i seg, men jeg følte at filmen gapte over for mye til tider. Den er som de fleste ungdomsfilmer. Vi ser samhold, vold og en gruppe som har snudd ryggen til samfunnet. Det er forståelig at mange gjør det når de kommer fra dårlige hjem og ingen hjelper dem.

Alt er ikke bare rosenrødt med Besieged City. Mangel på skikkelig karakterdybde savnet jeg. Den yngste broren mangler personlighet, det samme kan sies om alle rollefigurene. Heldigvis kommer budskapet frem. Slutten med den lille ungen er skremmende, men realistisk. Men jeg satt med mange spørsmål når rulleteksten dukket opp. Det ble for mange løse tråder som ikke ble samlet opp.

Besieged City er ikke den beste ungdomsfilmen jeg har sett. Mangel på karakterdybde ødelegger for mye. Den er verdt en titt hvis du er nysgjerrig på hvordan utstøtte ungdom har det i Hong Kong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.